Förlängnings-förlust mot Södertälje
Publicerad: 2021-01-09
En poäng blev det hemma mot Södertälje. Efter en mindre bra första period steppar laget upp och vände matchbilden till sin fördel. Men Södertälje kunde ta till vara på ett powerplay och kvitterade i slutdelen och avgör i förlängningen sedan.

Södertälje drar omgående på sig en utvisningen den reder man enkelt ut - inget bra powerplay spel av Almtuna. Gästerna drar sedan på sig ett matchstraff för en tuff tackling på Aronsson som får hjälp av isen efter 06:00. Gästerna försvarar sig bra och Almtuna kommer inte till på bra sätt och tiden rinner iväg utan att hemmalaget får till någon riktigt het chans. Vid powerbreak efter 11:36 är skotten 2-3.

Det blir Södertälje som tar ledningen efter 12:16 genom Sjöberg som skrinnar sig ren till höger och sätter pucken bakom Håkansson. 14:08 drar Södertälje på sig en ny utvisning men än en gång håller dem rent. Tiden rinner sedan på igen utan att några mål faller och det är 0-1 paus. Skotten är 9-6. Gästerna känns hetare i perioden och hemmalaget behöver steppa upp.

Gästerna är hetare i andra perioden inledning men kommer inte till avslut på mål. 24:00 drar Almtuna på sig en utvisning men man reder ut underläget på ett bra sätt. Efter utvisningen är det Almtuna som har en bra period där man håller spelet i Södertäljes zon. Båda lagen har svårt att komma till riktigt heta chanser men Almtuna är lite hetare än Södertälje sett till spelet. Vid powerbreak efter 32:45 är officiella skotten 4-2.

Hemmalaget fortsätter att jaga en kvittering och den kommer efter 37:00 genom Haag. Han blir frispelad vid offensiva blå och skjuter med ett stenhårt slagskott in 1-1 högt bakom Bergvik. Det är helt klart momentum för Almtuna i matchen och 38:38 drar Södertälje på sig en utvisning och Almtuna trycker på men vi har 1-1 i paus. Skotten är 9-2. Betydligt bättre period av Almtuna. På slutsignal blir det en dubbelutvisning som kvittas.

Almtuna inleder tredje perioden med en man mer i 38 sekunder men Södertäljer reder ut de sekunderna. Hemmalaget fortsätter föra spelet efter överläget men lagen har svårt överlag så här långt i matchen att få avsluten på mål. Södertälje har eb bra period efter cirka 47 minuter och kommer till två avslut som Håkansson räddar. Vid powerbreak 50:09 är skotten 1-2.

Efter 51:54 så snor Norbäck åt sig pucken framför mål och och pucken lyfter pucken i ribba och in - domarna pekar mål men man ringer på det och 2-1 målet fastställs. Gästerna som hade lite momentum innan powerbreak jagar nu en kvittering medan Almtuna sticker emellan med läge.

Med cirka 5 minuter kvar är det hemmalaget som skapar en chans. Men så drar Almtuna på sig en utvisning 55:20 och då kan Kahilainen 55:37 ta till vara på en puck efter styrning framför mål och lägger in 2-2 bakom Håkansson i mål. Det kommer inga fler mål och vi har 2-2 i ordinarie tid. Skotten är 4-5.

Förlängning och spel tre mot tre tar vid och lagen försöker men har svårt att komma till avslut. Almtuna har både ett två mot ett läge och ett tre mot ett läge utan att kunna avgöra. Vid två mot ett når passningen inte fram. Södertälje avgör sedan istället när Olesen kommer ren och lyfter in 2-3 efter 63:01. Skotten är 1-1 i förlängningen och totalt 23-14.

Det såg inte så bra ut för Aronsson då han hjälptes av isen. Men lagläkaren sa efter matchen att han hade känt sig helt okay när han åkte hem. Det är dock för tidigt att säga för mycket än även om de tidiga bedömningarna låter positiva. Något spel redan på måndag lär det dock inte bli för Aronsson.

Blomstrands matchstraff bedömdes först som match men det ändrade domarna till game efter matchen och han slipper avstängning.

Det blev en poäng i en match där man kanske var värda tre sett till hela matchen. Nu får man ladda batterierna och på måndag är det ny hemmamatch mot Timrå.