Premiärseger hemma
Publicerad: 2021-09-24
Det blev seger i hemmapremiären när man slog Troja/Ljungby med 4-2. Det var inte det vackraste spelet och såg en aning spänt ut ute på isen men en seger är alltid en seger. Premiärmålskytt blev Golovkovs som gav Almtuna ledningen i första perioden och Hertzberg såg till att det var en tvåmålsledning i sista perioden som höll hela vägen ut.

Båda lagen känner på varandra inledningsvis och inga direkt heta chanser dyker upp. Men lagen jobbar så småningom till några lägen för mål där målvakterna får känna på pucken. Det blir hemmalaget som bryter måltorkan i matchen efter 12:59 genom Georgs Golovkovs. Han kan styra in pucken framför mål efter ett inspel från högersidan. Det ger hemmalaget energi och man kommer till några fina lägen efteråt också.16:27 drar gästerna på sig en utvisning som man dock reder ut. Lagen har 1-0 med sig in i periodvilan och skotten är 7-3.

Almtuna drar på sig en utvisning efter 21:01 i andra periodens man dock reder ut. Tiden rullar sedan på och båda lagen skapa ett par fina chanser. 28:23 kan Troja/Ljungby kvittera genom Oscar Öhman som kan fiska upp en retur i slottet och kan lägga in kvitteringspucken. 32:40 drar Almtuna på sig en ny utvisning och då kommer 1-2 efter 33:07 genom Joakim Hilding. Det är ett skott från vänstersidan där det är trafik framför Malmborg som inte ser någonting.

Almtuna svarar efter 35:24 då Eriksson kan prickskjuta in pucken bakom Lundin i gästernas mål med ett handledsskott. Almtuna kommer tre mot två och Harlestam passar Eriksson från högersidan. 37:40 drar Troja/Ljungby på sig en utvisning och då kan Almtuna ta ledningen med 3-2 genom Liljendahl. Harlestam lägger in pucken från höger till Liljendahl som står på kontoret och styr in pucken. Lundin är på pucken men den letar sig in ändå. Det innebär att lagen har med sig 3-2 in i periodvilan och skotten är 9-12.

I den tredje perioden tar gästerna ett bra grepp om spelet och har ett par långa anfall mot hemmamålet och hemmalaget får försvara sig. Efter Xx drar hemmalaget också på sig en utvisning i anfallszon. I överläget har Troja/Ljungby ett avslut i ribbkrysset men Almtuna reder ut det hela med besvär. Ny utvisning för hemmalaget kommer 51:39 och gästerna kan sätta nytt tryck men åter igen reder hemmalaget ut underläget. Efter det kan Almtuna etablera sig i anfallszon för första gången på ett tag. När klockan visar 56:40 kommer 4-2 genom Viktor Hertzberg. Almtuna kommer i en omställning två mot en och Berglund passar vänster - höger till en ren Hertzberg som inte gör något misstag.

Troja/Ljungby tar timeout 56:54 och plocka ut Lundin ur sitt mål. Spel sex mot fem för gästerna men hemmalaget håller undan och vinner matchen me 4-2. Skotten är 2-7 i perioden och 18-22 totalt.

Man kan säga att Almtuna gjorde som Wikegård brukar sjunga och säga: Käka puck! Ett starkt jobbande försvar stoppade skott med fötter, ben och armar när det var som jobbigast i sista perioden. Det kommer vara en del spelare som har blåmärken i morgon. Sedan stod Malmborg för fint spel längst bak när skotten kom igenom försvaret.