Dam: Klar förlust mot bottenkollegan
Publicerad: 2019-01-25
Dam
Våra damer mötte bottenkollegan Haninge hemma ikväll och fick se sig besegrade. Haninge nollade Almtuna och vände hem med en klar 6-0 seger i bagaget.

Almtuna får chansen i powerplay tre gånger om tidigt i matchen men kan inte få hål på Emelie Nygren i Haninges mål. Istället så gör Julia Tärnblom 0-1 för Haninge efter 09:42. När det gått 12:02 kan Thea Moser öka på gästernas ledning och då tar hemmalaget timeout. Några fler mål kommer inte och vi har 0-2 med in i paus. Skotten är 9-10.

Thea Moser kan öka på gästernas ledning till 0-3 25:40. Almtuna reder ut en utvisning strax efteråt. Men 32:05 kommer 0-4 ändå genom Emma Rydlund och 34:55 kan Anna Löfstedt göra 0-5. Gästerna reder ut ett numerärt underläge innan perioden är över. Matchen är naturligtvis avgjord här. Skotten är 8-13.

I den tredje perioden så kan Haninges Julia Tärnblom göra Thea Moser sällskap som tvåmålsskytt när hon 53:54 gör 0-6 som också blir slutresultatet. Almtuna reder ut ett boxplay innan matchen är över också. skotten är 5-16 och totalt 22-39.

En seger för Almtuna hade gett ett glapp ner till Haninge i tabellen men nu blev det istället jämt och haninge skuggar endast en poäng bakom våra damer.

-Vi kan och har spelat matcher mycket bättre än det vi gjorde mot Haninge, det vet vi, säger Harri Mannström och avslutar:
-Alla spelare måste vilja göra sitt för laget och de spelare som ville var för få i denna match.