Förlust i Leksand för J20
Publicerad: 2022-09-11
Junior
Helgens bortaturné med tre matcher avslutades i Leksand och hemmalaget gick segrande ur striden. 7-4 - sista målet i öppen kasse - skrevs slutresultatet till. Det blev alltså två poäng på tre matcher med hem från Dalarna för J20-laget.

Det blir en tung start på matchen för våra J20-killar då David Segt och Isak Hansen ser till att Leksand har en 2-0 ledning efter 03:00. Här tar gästerna timeout och efter att lite senare ha rett ut ett numerärt underläge så kan William Gustafson reducera till 2-1 08:17. När Leksand drar på sig en utvisning i slutet av perioden så kan Oliver Pentler kvittera till 2-2 19:49 och det är också vad lagen har med sig in i periodvilan. Skotten i perioden är 10-8.

Hemmalaget kan återta ledningen genom Arvid Lundberg Brobäck som efter 21:45 sätter 3-2. Almtuna reder sedan t ett numerärt underläge och 27:30 kan sedan Mai Crnkic kvittera till 3-3. Carl Danielsson kan sedan ge Almtuna ledningen 36:45 med sitt 3-4 mål. Men Leksands Erik Olhans-Lind svarar på det och det står 4-4 efter 37:46. Det är också vad lagen har med sig in i andra periodpaus och skotten är 20-7.

Även i den tredje perioden kan hemmalaget ta ledningen på nytt då Arvid Lundberg Brobäck gör 5-4 efter 41:15. Tiden rullar sedan på och Almtuna får två chanser i powerplay utan att något mål faller. Istället kan Hannes Hellberg öka på hemmalagets ledning till 6-4 efter 56:59. När Almtuna gör ett försök att komma närmare och plockar ut David Ronnestål ur målet så kan Hannes Hellberg fastställa slutresultatet 7-4. Skotten är 7-7 i perioden och 37-22 totalt.

- Idag är Leksand numret större än oss. Vi har ett kryss in i sista men Leksand som inte spelade i fredags hade betydligt mycket mer kraft kvar och de vinner rättvist, säger Jimmy Anderström

- En lärorik helg för oss. Vi är nykomlingar och måste vara ödmjuka inför det. Många har aldrig spelat på den här nivån och vi måste lära oss det. Nu har vi erfarenheter att samla ihop och tillsammans flytta fram positionerna över tid. På så sätt en bra helg. Skönt att vi i alla fall fick vinna en av tre!