Karlskrona vann jämn match
Publicerad: 2019-12-28
Karlskrona kunde ta sin tredje seger mot Almtuna ikväll. Det var en jämn match som avgörs först i slutet när gästerna kan sätta 1-3 i öppen kasse.

Matchen inleds med två lag som känner på varandra och 03:52 drar Karlskrona på sig en utvisning och i det får dom ett friläge där Rosengren får kliva fram. Gästerna reder ut underläget enkelt. Det är få chanser första delen av perioden. Vid powerbreaks är skotten 4-2.

Almtuna drar på sig en utvisning 11:55 och gästerna kan då göra 0-1 genom Johansson efter 13:20 med ett skott högt in på höger sida. Det blir en ny utvisning för hemmalaget efter en bra chans för Karlskrona och ytterligare en direkt efter och spel fem mot tre för Karlskrona i knappa två minuter. Almtuna och Rosengren krigar dock bra och reder ut det hela trots hårt tryck från gästerna. Skotten i perioden är 7-13.

I den andra perioden inleder gästerna bäst och skapar mest framåt men hemmalaget jobbar sig in i spelet så småningom. Vid powerbreak är skotten 4-7. Efter powerbreaket är det Almtuna som har det mesta i chansväg 16:52 drar Karlskrona på sig en utvisning. Almtuna skapar ett jätteläge men pucken vill inte in i det öppna målet och Karlskrona reder ut underläget. Almtuna behåller dock trycket och 39:00 kan Åhström med en styrning framför mål efter en kanon från blå av Hasa kvittera till 1-1. Skotten är 14-12.

Almtuna startar tredje perioden bäst och skapar mest. När det gått 46:46 så drar Almtuna på sig en utvisning men den reder man ut enkelt - Karlskrona hade svårt att ta sig in i anfallszon. men 49:58 kan Karlskrona göra 1-2 på ett skott utifrån med trafik framför mål. Vid powerbreak är skotten 5-3.

Almtuna försöker sedan jaga ikapp igen men Karlskrona krigar på bra och täcker skott och offrar sig på ett bra sätt samtidigt som Jaillet i mål gör det bra. Med cirka 3 minuter kvar plockar Almtuna ut Rosengren i ett försök att komma ikapp. i spel sex mot fem skapar man tryck men så 57:57 kan Liljegren sätta 1-3 i det tomma målet efter en situation där en hemmaspelare går omkull i en närkamp tan åtgärd. Almtuna får en utvisning efter 59:45 - abuse of official. Mathen slutar 1-3 och skotten är 9-4 och totalt 30-29.