Inför Västervik
Publicerad: 2019-09-24
Herr
På onsdag är det hemmamatch för tredje gången på fem dagar när Västervik kommer på besök. Almtuna suktar efter sina första poäng samtidigt som gästerna inlett starkt och endast tappat en poäng på de två första omgångarna. Historiskt har Almtuna dock haft lätt för Västervik i Gränbyhallen.

Västervik har inlett seriespelet starkt och tagit fem av sex poäng då man först besegrar Modo på bortaplan efter förlängning med 4-3 och senast vann man hemma mot Västerås med 3-2 efter att ha vänt ett 0-2 underläge.

Almtunas start har varit tyngre då man förlorade hemma mot BIK Karlskoga med 5-2 och AIK med 3-2. I den senaste matchen så fanns det dock en hel del positivt att ta med sig inledningen av matchen var mycket stark och hade man haft lite effektivitet så hade man kunnat skaffat sig ett bra utgångsläge för de två avslutande perioderna men Jönsson i AIKs mål var stabil från start.

Varje säsong är en ny säsong med nya förutsättningar men tradition har ofta makt. Tittar vi på lagens inbördes möten så har man sedan Västervik tog steget upp i HockeyAllsvenskan säsongen 16/17 mötts sju gånger i Gränbyhallen och det är kraftig övervikt för hemmaseger där. En tabellrad med Almtuna-ögon ger 7 6 0 0 0 1 24-11 (+13) 18.

Västerviks enda seger i Gränbyhallen kom dock föregående säsong när man 30 november vann med 4-1 - ett resultat som för övrigt är det vanligaste i Gränbyhallen då lagen mötts i och med att Almtuna har vunnit med samma siffror två gånger på sin hemmaplan. Lagen har också mötts en gång under försäsongen i Gränbyhallen och då vann Almtuna ett riktigt målkalas där det gjordes totalt 15 mål - slutresultatet blev 9-6.

Almtuna har full trupp att tillgå mot Västervik. Unga backen Teodor Nyström som spelade med Wings när Almtuna mötte AIK senast är nu tillgänglig för spel med Almtuna igen. Laget tas ut på matchdagen och släpps av tränarna timmarna innan matchstart.

Webbredaktionen Peter Tjern