Ännu ett tungt poängtapp
Publicerad: 2021-03-10
Herr
Vi hade Västervik i greppet men de kunde ta sig ur det och kvittera i slutet av matchen för att sedan avgöra i förlängningen. Innan gästernas kvittering fanns fina lägen för att utöka ledningen men det ville sig inte. Trots poängtappet så utökades avståndet till Vita Hästen som jagar oss i kampen om play in plats.

Matchen startar med ganska böljande spel men få lägen för lagen. Efter ett tag så kommer båda lagen till några lite bättre lägen men både Marmenlind och Andrén är med på noterna. Vid powerbreak efter 10:14 är skotten 2-3.

Västervik får tryck på Almtuna och efter 10:50 kan Jones slå in en retur från slottet till 0-1. Almtuna kommer sedan upp och skapar två lägen där Marmelind är med på dem. Sedan är det Andrén som får kliva fram igen innan Almtuna får till tryck på gästernas mål igen.

1-1 kommer genom Berglund som i slottet kan sätta pucken bakom Marmenlind efter pass från bakom mål. Hemmalaget har haft en bra period innan kvitteringen och det fortsätter efter också. Men lagen har 1-1 med sig in i pausvilan och skotten är 8-9.

Gästerna tar tag i spelet inledningsvis i andra perioden och Andrén gör en riktigt bra räddning. Almtuna kommer sedan upp två mot en men då är det gästernas målvakt som är med på noterna. Hemmalaget skapar nytt två mot en men då backcheckar Västervik bra och avvärjer läget.

Almtuna drar på sig en utvisning efter 25:19 men man reder ut det underläget. Västervik är det lag som fortsatt har mest av spelet efter utvisningen. Efter 10:14 så bryter Almtuna i mittszon och Liljendahl passar in till Höglund som från vänster kan sätta 2-1. Vid powerbreak efter 14:18 är skotten 2-8.

Spelet flyter sedan på och Almtuna kommer upp lite mer och skapar tryck i gästernas zon. Västervik dock fortsatt farliga framåt men skotten på mål blir få. Efter cirka 39:30 har Västervik ett jätteläge men Andrén är vaken. Det är 2-1 som lagen får gå till pausvila med och skotten är 3-9.

Almtuna drar på sig en utvisning efter 41:52 i tredje perioden och då får Västervik in pucken i mål efter 43:39 men det döms bort för hög klubba efter granskning. Almtuna får sedan sin första chans i powerplay efter 43:58 men gästerna reder ut underläget de också. Spelet rullar sedan på och lagen turas om att ha anfall. Ju längre tiden går desto mer spelar Almtuna på resultatet och Västervik försöker jaga en kvittering. Vid powerbreak efter 53:20 är skotten 6-9.

Almtuna skapar ett riktigt bra läge med cirka 7 minuter kvar sedan är det Västervik som kommer upp och oroar i Almtunas zon. Med cirka 4:30 kvar kommer ett dubbelläge för Almtuna efter slarv från gästerna och Marmenlind får visa att han är duktig igen. Efter 56:19 kan istället Jardeskog sätta kvitteringen till 2-2 med ett skott i slottet med trafik framför Andrén.

När dryga minuten är kvar och Almtuna varit i anfallszon så för Västervik en kontring men Aronsson gör en riktigt bra brytning. 59:22 tar Västervik time out och efter 59:45 är det Almtunas tur att ta det. Vi har 2-2 efter 60 minuter och förlängning väntar. Skotten är 14-14.

I förlängningen har Almtuna första avslutet på mål och Västervik har ett fint läge med cirka 64 minuter spelade. Man kommer till nytt läge 64:15 och kan avgöra på en retur från höger. Skotten i förlängningen är 1-3 och totalt 26-35.

Vi gör en bra insats mot ett riktigt formstarkt lag ikväll och visst är det surt att än en gång tappa en ledning i slutet av matchen. Men nu är det bara att blicka framåt. Vita Hästen förlorade mot AIK samtidigt som vi trots allt fick med oss en poäng och det gör att vi har två poäng mer än Norrköpingslaget som är vår konkurrent om sista play in platsen när det är sex poäng kvar att spela om.

Nu väntar två derbymatcher mot Väsby och den första matchen på fredag spelas borta i Upplands Bilforum Arena då Väsbys Renew Arena är stängd för tillfället. Vi kommer alltså att stå som bortalag i vår egen Arena. Det är dock inte första gången det händer, vi var nämligen bortalag mot Team Uppsala säsongen 04/05 också.

Ni har väl köpt biljett till hemmamatchen mot Väsby? Hjälp oss att fylla Upplands Bilforum Arena med fiktiva biljetter.