Förlust efter straffar igen
Publicerad: 2022-01-05
Säsongens andra förlust för J20-laget i seriespelet kom ikväll. Göta/Traneberg har varit J20-lagets banemän båda gångerna. I grundserien slutade det 4-3 på Göta/Tranebergs hemmaplan och ikväll 3-2 - båda gångerna efter straffar.

Hemmalaget drar på sig en tidig utvisning som man reder ut. Sedan är det Almtuna som drar på sig en utan hemmalaget gör mål. Göta/Traneberg drar på sig en ny utvisningen cirka 30 sekunder kvar i gästernas boxplay och när 09:13 spelats så kommer matchens första mål men det är inte Almtuna som utnyttjar sitt powerplay utan Göta/Tranebergs Nils Lindberg som kan sätta 1-0 i deras numerära underläge. Strax efter målet drar hemmalaget på sig en ny utvisning utan att Almtuna kan utnyttja sitt överläge. Lagen har 1-0 med sig in i pausvilan och skotten är 7-18.

I andra perioden så tar Almtuna en tidig timeout och några mister senare får gästerna powerplay efter att två hemmaspelare dragit på sig en utvisning och det samma för Almtuna. Men överläget varar bara i 16 sekunder innan gästerna drar på sig en ny utvisning och det blir spel med lika många på banan igen.

Tiden tickar på och 33:51 kan sedan Axel Enander öka på till 2-0 för Göta/Traneberg. Almtuna får en chans till med en man mer på banan men inget mer mål kommer och det är 2-0 i paus. Skotten är 9-9.

I tredje perioden kommer ett nytt powerplay för Almtuna tidigt. När 44:42 är spelat så drar Almtuna på sig en utvisning på två minuter samtidigt som hemmalaget drar på sig ett matchstraff. 48:52 kan William Proos reducera till 2-1 i överläget. Tiden tickar på och 53:26 drar hemmalaget på sig en ny utvisning utan att gästerna kan utnyttja det hela.

Kvitteringen till 2-2 kommer istället efter 58:39 genom William Gustafson. Med 13 sekunder kvar drar Göta/Traneberg på sig en ny utsväng men vi har 2-2 efter 60 minuters spel och skoten är 6-10 i perioden.

Förlängningen inleds med en man mer för Almtuna som inte kan avgöra matchen där. Hemmalaget tar timeout 62:34 och sedan spelas resten av förlängningen utan att något lag kan avgöra. Skotten är 2-1.

Det hela får avgöras efter straffar och Göta/Tranebergs Oscar Wadberg är den enda som sätter sin straff. Det innebär att hemmalaget vinner med 3-2 och får med sig bonus poängen. Skotten är totalt 25-38 i matchen.

Detta är blott andra förlusten i seriespelet för Almtunas J20-lag och båda har kommit efter straffar mot Göta/Traneberg på deras hemmaplan.

- Jag vill inte ta något ifrån Göta/Traneberg, de kämpar och sliter, men det är beklämmande att se vår insats idag. Jag är fruktansvärt besviken på inställning, kampvilja och fokus, säger Jimmy Anderström och fortsätter sedan:
_- Att man inte ser mer sugen ut efter ett långt uppehåll är inget annat än underkänt. Det är min uppgift att se till så att spelarna förstår och är i rätt tillstånd Jag lyckas inte med det idag. På något sätt får vi med oss en poäng idag och det är naturligtvis lite glädjande, men jag får gå hem och rannsaka mig och se till så budskapet går fram till på lördag.