Inför Boden
Publicerad: 2019-04-08
På tisdag väntar en ny match för Almtuna då man beger sig till Boden. Omgång sju i kvalserien och jakten på en HockeyAllsvensk plats fortsätter. Hemmalaget må ligga sist i kvalserien men det går inte att räkna med att man ska ta enkla poäng - minsta lilla dipp i fokus kan ställa till det.

Boden ligger sist i kvalserien och har endast en inspelad poäng så här långt. Poängen togs i andra omgången borta mot Tranås. Senaste matchen för Boden var just mot Tranås hemma och man hade ledningen i matchen fram tills drygt fem minuter av tredje perioden var spelade sedan vände gästerna på steken och vann. Laget lära vara sugna på att få med sig fler poäng och gärna en seger mot ett lag som spelat i HockeyAllsvenskan.

När Almtuna mötte Boden hemma i Gränbyhallen så vann Almtuna med 4-1 - men det var Boden som tog ledningen i den första perioden och sedan vände Almtuna matchen i mittenakten till 3-1.

I Boden finns Simon Cederborg-Nilsson och Marcus Magnusson som båda har ett förflutet i Almtuna - Magnusson dock endast på J20-nivå.

Topp fem Boden:
Tommy Wargh 4 (1-3)
Christian Nyman 4 (1-3)
Jesper Ylivainio 3 (2-1)
Christian Pettersson 2 (1-1)
Marcus Magnusson 2 (0-2)

Målvakter: Oscar Sehlstedt 88,89% GAA 3,30.

Målvakter: Oscar Fröberg 92,52% GAA 1,85; Arvid Ljung 93,24% GAA 1,89

Special teams avgör ofta matcher och tittar vi i Fair play ligan så har Boden dragit på sig 43 stycken 2 minuters utvisningar. Almtuna har dragit på sig 29 stycken 2 minuters utvisningar och ett matchstraff vid slutsignalen.

Powerplay:
Boden 19,23% 5-2 (6:a)
Almtuna 33,33% 8-1 (2:a)

Boxplay:
Boden 70,59% 0-10 (3:a)
Almtuna 78,26% 0-5 (2:a)

Det är tätt i tabelltoppen med tre omgångar kvar. Kristianstad leder på 16 poäng före Almtuna och Vita Hästen på 15 poäng - där har Almtuna bäst målskillnad och ligger på andra platsen och rätt sida av strecket. Därför måste laget ta tisdagens match på fullaste allvar och hålla fokus - tappad poäng kan avgöra mycket. I de två sista omgångarna väntar sedan Vita Hästen borta och Kristianstad hemma.

Almtuna flyger upp för att sedan ta nattåget tillbaka ner till Uppsala. Man har samma trupp som senast att tillgå och definitiv startuppställning meddelas en timme före matchstart. Materialare Tommi har dock kuskat bil hela vägen upp under måndagen i sällskap av sportchef/tränare Danielsson.

Matchen sänds på Aftonbladet (SE HÄR) om man har plus medlemsap.

Ni som inte åker till Boden för att stötta killarna på plats vet väl att ni kan följa matchen hos Latitude-59 på storbildsskärm tillsammans med andra supportrar?

Glöm inte att gå in på Facebooksidan för Latitude-59 - Tippa och vinn en plats i GULDSOFFAN för två personer. Inklusive mat.

Så här tävlar du: Dela inlägget - skriv ner slutresultatet (ordinarie speltid) samt i vilken minut första målet görs i kommentarsfältet senast kl. 19:00 på tisdag.

Norrlands för 45kr (59kr) mellan 18-21 (endast i sportbaren)

Mat som serveras är: Pubmenyn… mer info på Latitunde-59 hemsida.

Boka ditt bord på Latitude-59: Tel. 018/249000 eller på deras hemsida.