J20: Nacka fällde Almtuna
Publicerad: 2020-01-13
Nacka fällde Almtuna i Gränbyhallen ikväll. Gästerna hade en 3-2 ledning inför den sista perioden och kunde försvara den på ett bra sätt tiden ut.

Almtuna drar på sig en tidig utvisning och det utnyttjar Nacka när Gustav Aderskog kan göra 0-1 efter 04:22. Almtuna svarar dock snabbt genom Marcus Karlsson som sätter kvitteringen till 1-1 efter 06:40. Båda lagen drar på sig varsin utvisning men inget mål faller. Nacka drar på sig ytterligare en utvisning i slutminuten som följer med in i andra perioden. Skotten är 17-8.

I andra periodens inledning reder Nacka ut det numerära underläget som man får starta i. Almtuna tar dock ledningen efter 23:18 när Emil Olsson sätter 2-1. Nacka svarar direkt genom Jakob Hem som kvitterar till 2-2 efter 23:34. Nacka drar sedan på sig en utvisning efter 27:20 men det kan inte Almtuna utnyttja. Matchen rullar på med mycket spelinnehav för hemmalaget men så 37:22 kommer Nacka tre mot en och puckföraren Max Granlund-Wenneberg Skjuter säkert im 2-3 för gästerna. 18:58 drar nacka på sig en ny utvisning men inte heller denna gång kan Almtuna hitta målet i överläge. Skotten är 14-7.

Almtuna jagar en kvittering i tredje perioden och nacka drar på sig en tidig utvisning som man redo ut. sedan är det Almtuna som drar på sig en utvisning men inte heller Nacka kan utnyttja överläget. Nacka drar sedan på sig två nya utvisningar direkt på varandra men strider bra i de 3:59 man är en man mindre och fredar sitt mål. Hemmalaget fortsätter att jaga kvitteringen samtidigt som gästerna försvarar sig bra. Almtuna tar timeout 57:17 och plockar ut målvakten 57:41 i ett sista försök att komma ikapp. Men Nacka rider ut anstormningen och vinner matchen. Skotten är 16-4.