J20: Säker seger över Tyresö/Hanviken
Publicerad: 2018-10-13
Junior

Almtunas J20 spelade ikväll hemma mot Tyresö/Hanviken och tog en säker seger med 5-0. Almtuna malde ner motståndet och hade bra kontroll matchen igenom.

I matchens första powerplay kunde Jesper Söder ge hemmalaget ledningen med 1-0 - då hade det gått 03:16. Lagen hade sedan varsitt powerplay utan att det gav någon utdelning. Almtuna kunde istället öka på till 2-0 genom Jakob Nyberg 17:38. Det var också resultatet efter första perioden där skotten var 14-5.

I andra perioden fick vi inte se några mål men Almtuna fortsatte att föra spelet och stå för det mesta och hetaste i anfallsväg. Almtuna har två numerära överlägen och gästerna har två varav det sista kommer i slutsekunderna så att de fick starta tredje perioden med en man mer. Skotten i perioden är 17-5 och gästernas målvakt fick visa att han är en duktig burväktare.

I den tredje perioden kan Almtuna efter att ha klarat av numerära underläget i starten öka på sin ledning till 3-0 genom Edvin Jarmstad. Det satte kanske ner kampviljan en del hos gästerna som tack vare det numerära överläget och vittring då man bara hade ett tvåmålsunderläge verkligen försökte gå för att göra riktig match av tillställningen. Almtuna fortsatte och mala på och 48:16 kom också 4-0 genom Martin Tyllander. 49:12 gjorde även Joakim Brydolf 5-0 och matchen var definitivt vunnen för hemmalaget. Det hade med lite bättre skärpa i avsluten kunnat bli en ännu större seger - vi ska också säga att gästernas målvakt Rickard Björnemalm gjorde en del riktigt bra räddningar.

- Det var 60 minuter bra hockey tycker jag. Vi har haft lite problem i början av matcherna att komma upp i nivå men jag tycker att idag är vi med från start och det syns där ute också. Väl genomfört. Stabila tre poäng, säger assisterande tränare Jacob Löf direkt efter matchen.

- Jag tycker det var väldigt stabilt. Jämnheten var den bästa i år. Tidigare har vi haft för mycket dippar. Många som gjorde sin bästa prestation idag. Sedan tycker jag vi körde över Tyresö/Hanviken ganska rejält med allt möjligt och vi orkade hålla uppe i 60 minuter. Det känns som att vi tuggar på och tog bort deras glädje totalt, fyller tränare Karl Björklund på med. 


Det märktes i början på tredje att de försökte ta chansen.
- Det stod ju bara 2-0 det är ju liksom en chans, ett läge, ett mål så. Sen är det jämt. Men efter hur statistiken och matchbilden såg ut i 40 minuter så skulle vi ha vunnit ändå även om de hade gjort 2-1 kändes det som, säger tränare Karl Björklund.

Säsongsinledningen i övrigt då?
- Poängmässigt kan vi inte begära mer nästan. Spelmässigt där har vi mycket att jobba med men vi ska vara i toppform i februari så, avslutar tränare Karl Björklund.

Webbredaktionen Peter Tjern