Derbyseger efter straffar för J20-laget
Publicerad: 2021-10-15
Det blev målsnålt i derbyt på hemmaplan mot Enköping. Efter full tid var det 1-1 och förlängningen blev mållös. Men till slut kunde J20-laget se till att vinna straffläggningen och bärga bonuspoängen.

Enköping tar en tidig ledning i matchen då Caspar Bjurman sätter 1-0 efter 01:07 bakom Anton Danell. Almtuna svarar dock genom Willam Falkenhäll som kvitterar till 1-1 efter 10:33. Hemmalaget får chansen med en man mer 14:56 men gästerna klarar att freda sitt mål i underläget. Lagen har 1-1 med sig in i pausvilan och skotten är 15-6.

I andra perioden kan Enköping reda ut två tidiga numerära underlägen. Det kommer inga mål i perioden och skotten är 10-7.

I tredje perioden får Almtuna ett powerplay efter 52:14 men i underläget får sedan Enköping straff som dock Rasmus Hahnebeck inte kan överlista Anton Danell på. Skotten är 6-8.

Inte heller övertiden kan skilja lagen åt och det hela får avgöras på straffar. Skotten i förlängningen är 2-2.

I Straffläggningen så sätter Aron Peltonen och William Proos varsin straff och Rasmus Hahnebeck vilket gör att Almtuna får med sig bonuspoängen från matchen. Skotten blir totalt 34-23.

- Det är en väldigt dålig prestation av oss. Kanske säsongens sämsta. Men sådana dagar kommer också. Det viktiga nu är vad vi gör med den erfarenheten. Ett plus till killarna från J18, dem kommer in och verkligen bidrar idag, säger Jimmy Anderström.