Dam: Förlust mot Haninge Anchors
Publicerad: 2019-10-16
Dam
Det blev förlust även för Damerna ikväll. Haninge Anchors som utmanar Södertälje i serietoppen vände hem med en 5-1 seger i bagaget.

Det är gästerna som får första utvisningen i matchen med den klarar dom av bra. Sedan kan Haninge Anchors göra två snabba mål genom Julia Tärnblom som står för båda målen 14.21 samt 14:41. Almtuna har ett powerplay till som man inte kan utnyttja och det är 0-2 i paus. Skotten är 9-25.

-Haninge kommer ut hårt och skapar många chanser. Vi blir hårt ansatta i den egna zonen och dom kan gå ifrån till 2-0, säger Tom Holén.

I andra perioden får Haninge Anchors ett tidigt powerplay som man utnyttjar - 22:50 kan Amanda Rosengren göra 0-3 i överläget. Gästerna ökar på till 0-4 efter 24:34 genom Selma Tyreskog innan Almtuna kan komma tillbaka och reducera. Ella Norum är det som står för reduceringen till 1-4 efter 30:28. Hemmalaget gör ett mål till men det döms bort och istället kan Emma Rydlund 35:39 göra 1-5. Det är också resultatet efter två perioder. Skotten är 9-21.

-Efter halva perioden jobbar vi oss in i matchen och reducerar samt skapar ytterligare chanser. Vi har en puck till inne som blir omdiskuterad men bortdömd, säger Tom Holén.

I den tredje perioden får vi inte se några fler mål. Almtuna reder ut två numerära underlägen och matchen slutar 1-5. Skotten är 7-12 och totalt 25-58.

Haninge Anchors som förra säsongen huserade i nedre delen av tabellen utmanar så här långt Södertälje om seriesegern och chans till avancemang. Almtuna väntar fortsatt på sin första seger i ordinarie tid - hittills har man tre straffsegrar och 6 poäng.