Almtuna nollar Södertälje
Publicerad: 2018-12-09
Almtuna håller nollan för andra matchen i rad när man slår Södertälje på bortaplan idag. Stort tålamod från hela laget bäddar för segern. Efter en mållös första period kan Almtuna göra två mål vardera i de två sista perioderna och 0-4 lyser på tavlan när matchen är över.

Den första perioden går i hemmalagets tecken - de har flest lägen men Ljung är med på noterna. Det är dock inte jättemånga heta chanser. Almtuna har ett powerplay och Södertälje har två - det siste följer med in i andra perioden då inga mål faller. Almtuna spelar med stort tålamod. Skotten är 11-5.

I mittenakten så fortsätter Almtuna att spela med stort tålamod och vara så där tråkiga som man kanske behöver vara i nuläget. Hemmalaget börjar bäst men har inte jättemånga heta chanser. Almtuna jobbar sig in i matchen och 30:18 kommer 0-1 genom Liljendahl. Almtuna har en omställning men missar chansen. Man håller dock kvar pucken i anfallszon och Liljendahl kan skjuta från blå och Johansson skymmer framför mål - pucken letar sig in bakom Sahlin. 0-2 kommer också 37:59 genom Forsberg. Det är Almtuna som har förlagt spelet i anfallszon och Bjurström kan så småningom skjuta och Forsberg får med sig returen med skridskon framför målet och kan sedan lägga in pucken bakom Sahlin. Skotten i perioden är 10-8.

Almtuna får en jobbig start på tredje perioden. Utvisningarna haglar och man spelar med en man mer i nästan nio minuter - ja 1:23 av tiden även tre mot fem tack vare en 5 minuters utvisning för knätackling. Men hela laget spelar uppoffrande och reder ut det - faktum är att skotten efter avklarade utvisningar bara är 3-2 till hemmalaget.

Istället kommer sedan 0-3 52:09 genom Mårtensson i en omställning. Liljendahl för upp pucken och passar till Mårtensson som från höger kan lyfta in en backhand bakom Sahlin. 0-4 kommer också efter 52: 22 genom Lunsjö. Almtuna vinner tekningen och Lunsjö skjuter utifrån. Pucken tar på Sahlin, går upp ett par meter i luften och dimper ner i ryggen på Sahlin och in. Ni som minns matchen i slutet av serien förra året i Scaniarinken kan tänka er att det är ett nästan identiskt mål men den gången var det Sörensen som stod och pucken tog inte i hans rygg. Almtuna reder ut ytterligare en utvisning och Södertälje får sin blott andra tvåa med fyra sekunder kvar. Skotten är 9-5 och totalt 30-18.

Ljung håller därmed sin fjärde nolla för säsongen och Almtuna håller nollan för andra matchen i rad.

**Grattis till segern, idag var ni så där riktigt tråkiga och stabila bakåt. **
-Tack, vi gör en stabil defensiv match, även offensivt. En bra insats över 60 minuter på bortaplan. Bra uppoffrande spel från samtliga spelare. Ett grymt boxplay av alla våra boxplay-spelare och så är vi effektiva framåt, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-Vi gör en riktigt bra bortamatch som helhet där framförallt arbetsinsatsen och arbetsviljan finns på plats hos alla killar. Det är någonting vi vill se framöver också. Det är så här vi ska se ut. Killarna gör ett jäkla bra jobb i varje byte och vi blir belönade till slut.

Det är riktigt bra tålamod på alla där ute idag
-Ja, det är grymt bra bedömningsspel och vi forcerar inget. Det är en stabil första period och så hänger vi två i andra och två i tredje. Men framför allt en jäkla stabil defensiv från Arvid och backarna och forwards är offervilliga. Vårt boxplay gör ett hästjobb.

Arvid får bra hjälp av killarna framför sig.
-Ja, men det blir ganska enkelt och spela när vi ser ut på det här sättet. Jag tror dom upplever det själva också att vi har en jäkla tydlighet uti våran spelidé där vi är jobbiga att möta, avslutar Martin Gudmundsson.