Knapp förlust mot topplaget
Publicerad: 2021-10-20
Dam
Våra damer tog ikväll emot topplaget Haninge Anchors och stod emot bra. Gästerna kunde dock till slut vända hem med en uddamålsvist i bagaget efter ett avgörande mål med drgt sex minuter kvar av matchen.

I den första perioden får Almtuna chansen powerplay och två man mer sedan Haninge dragit på sig två utvisningar i tät följd i den sjunde matchminuten. Almtuna drar sedan även de på sig en utvisning men gästerna gör det samma strax efteråt. Almtuna reder sedan ut ett numerärt underläge efter utvisning 18:05. Men vi får inte se några mål i perioden och skotten är 7-9.

Det kommer inga mål i den andra perioden heller utan målvakterna ser till at freda sina mål. Jill Moffatt får mota fler skott än sin målvaktskollega Molly Wigerman då skotten är 5-15.

I den tredje perioden drar lagen på sig varsin tidig utvisning som går i varandra – Haninge den första av dem. Tiden rullar på utan att något lag kan överlista motståndarens målvakt. Till slut kan dock Haninges Iveta Koka överlista Jill Moffat och det är 0-1 efter 53:31.

Med 57:43 spelat så drar gästerna Haninge på sig en utvisning. Då tar Almtuna timeout och plockar även ut Jill Moffatt ur målet för att försöka kvittera i spel sex mot fyra. Men gästerna håller undan och vinner matchen med 0-1. Skotten är 6-13 och totalt 18-37.

- Det var en jämn match där vi tyvärr inte kunde ta tillvara på något av frilägena som vi hade. Skotten speglar inte matchbilden till fullo. Flera spelare ansåg att vi hade en puck inne i Haninges mål men tyvärr såg inte domaren det, säger sportchef Janne Wickström.