Dam: Första trepoängaren i hamn
Publicerad: 2019-11-10
Dam
Trots en bra start på serien med tre raka straffsegrar så tog det sin tid att inkassera den första trepoängaren. Men idag kom den då man slog Kalhäll på bortaplan med hela 9-2.

Almtuna reder ut ett tidigt numerärt underläge och när man sedan får chansen i powerplay så kan Julia Weckström göra 0-1 efter 05:31. Ny utvisning på hemmalaget kommer och då vill inte Ida Wickström vara sämre utan sätter 0-2 i överläget efter 07:06. lagen drar sedan på sig varsin utvisning i tät följd utan att det blir mål. Men Kalhäll kan sedan efter 13:40 reducera till 1-2 genom Olivia Almgren. Almtunas Julia Weckström kan sekunder efter att hemmalaget blivit fulltaliga även göra 1-3 - då står klockan på 18:17. Skotten är 7-19.

_-En bra start med ett hårt jobb från Alla där vi skapar mycket framåt, _säger Tom Holén.

I den andra perioden drar Almtuna på sig en tidig utvisning men istället för ny reducering för hemmalaget så kan Julia Weckström sätta sin tredje puck i mål för kvällen med en spelare mindre på isen till 1-4 då klockan visar 23:57. Ebba Karlsson Moberg ökar sedan på till 1-5 efter 29:18 och Hilda Törner gör även 1-6 efter 33:14. Almtuna reder sedan ut en utvisning innan pausvilan. Skotten är 12-11.

-Ännu en bra period som vi fortsätter att skapa chanser i. I mitten av perioden tappar vi lite tempo och bjuder in Kalhäll i våran zon men med ett stabilt backspel reder vi ut det och börjar sedan åka mer skridsko igen och avslutar perioden bra, säger Tom Holén.

I den tredje perioden så ökar Ella Norum på till 1-7 efter 42:57. Hemmalaget drar sedan på sig 2x2 och då kan Ella Norum även sätta 1-8 efter 47:43. Hilda Törner sätter 1-9 efter 51:59 innan Kalhäll kan fastställa slutresultatet 2-9 i anfallet efter genom Olivia Almgren. Skotten är 9-25 och totalt 28-55.

-Vi fortsätter med hårt jobb och åker mycket skridskor. En grym insats av tjejerna som ger tre poäng, säger Tom Holén.