Asplund förlänger

14 april 2021 12:08
Herr

Unge backen Oskar Asplund gjorde A-lags debut säsongen 19/20 men det var den gångna säsongen som han tog en A-lags plats mer på allvar. Nu är det klart att han fortsätter i Almtuna även den kommande säsongen.


Backen Oskar Asplund 17 år med Almtuna som moderklubb noterades för 2 matcher i A-laget säsongen 19/20 men den gångna säsongen blev det hela 32 matcher och även det första målet i A-laget tröja. Målet kom på bortaplan mot Vita Hästen 20 december och gjordes i powerplay redan efter 02:57 i matchen och Almtuna vann sedan med 5-1.

Säsongen 19/20 så fick Oskar chansen i U17-landslaget - just nu är Oskar dessutom med på en camp för U19-landslaget under ledning av Förbundskapten Tomas Montén. Kommande säsong fortsätter alltså Oskars resa inom ishockeyn med oss i Almtuna.

-Det känns jättebra att Almtuna erbjudit mig den här möjligheten och jag ser verkligen fram emot nästa säsong här i Almtuna. Jag hoppas och tror att vi kommer att bygga vidare på det vi hade förra året och om vi lyckas med det så tror jag att det blir en riktigt rolig säsong, säger Oskar Asplund.

-Oskar är en stor talang med ett väldigt fint spelsinne. Han spelar med ett självklart lugn och det ska bli kul att följa Oskars utveckling i Almtuna, säger Björn Danielsson.

När det gäller truppen i övrigt och dagsläget så kan vi medela att Erik Hanses, Oskar Pentler, Christian Hägg, Richard Nilsson-Sahlin samt Filip Hasa inte kommer att representera Almtuna kommande säsong.

Vi tackar alla dessa spelare för deras insatser i Almtuna och önskar dom lycka till framöver.

-Filip Hasa ville vi ha kvar men han har själv valt att inte förlänga sitt kontrakt. När det gäller dom övriga spelarna så har vi tillsammans med spelaren kommit fram till att vi skall gå skilda vägar. Erik Hanses hade 1 + 1 med en klausul i sitt kontrakt där båda parter kunde bryta kontraktet mellan säsongerna. Det är hur det ser ut i dagsläget när det gäller truppbygget, sedan är det några spelare ur förra säsongens trupp där några beslut inte är fattade ännu, säger Björn Danielsson.