Derbyseger för J18-laget
Publicerad: 2020-10-15
J18-laget kunde vända hem från Märsta och Pinbackshallen med en 5-2 seger i kvällens derby. Kvällens resultat gör att man är enda obesegrade laget i serien med sina sex raka segrar.

Liam Pettersson spräcker matchens målnolla då han noteras för 0-1 efter 07:32 i derbyt mot Wings. Hemmalaget kan sedan reda ut ett numerärt underläge innan Valther Vannar kan öka på gästernas ledning 16:58 och tavlan visar 0-2 när det är dags för periodpaus. Skotten är 4-14.

Almtuna drar på sig en tidig utvisning i andra perioden men håller tätt bakåt i underläget. Wings reducerar dock till 1-2 efter 25:59 genom Max Wadelius. Wings reder sedan ut två numerära underlägen innan Ludwig Andersson kan sätta 1-3 då 36:41 är spelade. Det är också ställningen vi har med oss in i paus. Skotten är 6-18.

I tredje perioden har Almtuna chansen i numerärt överläge utan att få till något mål. När sedan Wings får chansen med en man mer så kan hemmalagets Oskar Fjäll reducera till 2-3 51:03. William Proos kan sedan 56:29 sätta 2-4. När Wings strax efter drar på sig en utvisning så tar Almtuna time out men i efterföljare spelet så drar man på sig en utvisning för att man för många spelare på isen och det blir spel fyra mot fyra. 59:57 kan Carl Danielsson sätta 5-2 i numerärt underläge då hemmalagets målvakt just lämnat buren och Almtuna vinner derbyt i Märsta ikväll. Skotten är 5-19 och totalt 15-51.

-Jag tycker att vi gör en bra matchrent spelmässigt. Vi möter ett lag som packar ihop sig och väntar på våra misstag. Vi försöker spela och ibland blir det fel, det får vi leva med. Viktigast är att vi även i de här matcherna där vi möter ett lag som bara vill försvara och kontra fortsätter att spela. Det skall grabbarna ha all eloge för, säger Jimmy Anderström och avslutar:
-Sedan är det beklämmande att se och höra hur de beter sig mot våra spelare. Jag hoppas verkligen att de får ordning på det, för det var inte vackert.