En poäng med hem
Publicerad: 2022-01-25
Herr
Ledningen två gånger om men Tingsryd kan kvittera två gånger för att sedan avgöra i straffläggningen. Hemmalaget vinner med 3-2 och vi tar med oss en poäng hem till Uppsala.

Tingsryd är dom som kommer först fram och oroar i Almtunas zon och testar Isak Johansson i målet. Inga riktigt heta chanser skapas men det är hemmalaget som har mest av spelet. Det blir dock Almtuna som tar ledningen efter 07:34 genom Karlström. Fin backhand av Golovkovs ger honom läget till höger och han sätter pucken via bortre stolpen och in bakom Rydén i hemmakassen. Vid powerbreak är skotten 7-3.

Det är fortsatt hemmalaget som har mest av spelet och 13:43 kommer 1-1 efter ett skott utanför till vänster där pucken studsar fram till Öhrn som slår in pucken från nära håll. Tingsryd drar på sig matchens första utvisning 15:03 men reder ut underläget med visst besvär. Fortsatt bra tryck från gästerna efter utvisningen. Sedan är det hemmalaget som kommer upp och testar Isak Johansson igen. Men lagen har 1-1 med sig in i periodvilan och skotten är 14-12.

I andra perioden inledning så testar båda lagen målvakterna även om det inte är de där jätteheta chanserna. Båda lagen skapar bra lägen med cirka sju minuter spelat - hemmalaget först. Sedan är det Eriksson som gör 1-2 för Almtuna efter 26:37. Almtuna snor puck i anfallszon på vänsterkanten och passet kommer till Eriksson som går in i slottet och avslutar med ett lågt skott i mål. Tingsryd drar på sig en ny utvisning efter 29:41 men reder ut det underläget enklare än det första. Vid powerbreak efter 32:13 är skotten 7-7.

Hemmalagets kapar ett läge med cirka 6.40 kvar av perioden men Isak Johansson är vaken. Det följa av att Almtuna testar Rydén två gånger om men även han är vaken. Båda lagen försöker skapa men det är få riktigt heta lägen. Almtuna drar på sig sin första utvisning efter 37:47 men reder ut underläget. Hemmalaget har en bra chans sekunder efter att Almtuna blir fulltaliga men det är 1-2 som lagen tar med sig i pausvilan. Skotten är 11-10.

Hemmalaget måste försöka komma ikapp i protokollet och är dom som skapar lite mer inledningsvis även om spelet svängt lite fram och tillbaka. 2-2 kommer 42:55 genom en styrning av Kaijser framför mål sedan skott komma utifrån. Golovkovs och Proos skapar en riktigt bra chans och sedan är det hemmalaget som med energi från kvitteringen ligger på mo Almtunas mål. Tingsryd drar på sig en utvisning efter 47:31 men man reder t det även denna gång - gästerna har ett par lägen i överläget. Fortsatt spel i Tingsryds zon efter visningen men utan att komma tillavslut på mål. Vid powerbreak efter 51:02 är skotten 5-2.

Hemmalaget ligger på efter powerbreak och skapar ett par chanser innan Almtuna kan komma upp och fresta hemmalagets målvakt också. Almtuna drar på sig sin andra utvisning 54:07men man reder ut det på ett bra sätt. Med 2.26 kvar gör Isak Johansson en riktigt viktig räddning för gästerna. Ny utvisning för Almtuna efter 58:52. Tingsryd tar då timeout för att prata ihop sig. Men Almtuna reder ut det tiden ut. Skotten är 11-4.

I förlängningen inleder vi spelet med fyra hemmaspelare mot tre för gästerna i 51 sekunder då utvisningen följer med in hit. Almtuna reder ut den tiden och det blir spel fyra mot fyra där hemmalaget fortsatt har pucken men man kommer inte till avslut. Med 2:52 kvar kommer en avblåsning och det blir spel tre mot tre. 50 sekunder kvar står Isak Johansson för en ny fin räddning vid en inbrytning framför målet. Det är hemmalaget som har mest puck i förlängningen men förlängningen är mållös och skotten är 5-2.

Straffar får avgöra matchen och där drar hemmalaget längsta strået efter att Karlström och Eriksson satt sina straffar för Almtuna och Öhrn x2 samt Elvenes satt straffar för hemmalaget. En poäng med hem till uppsala och två för hemmalaget med andra ord. Skotten är totalt 42-28.

En poäng med hem ikväll. Vad säger du om matchen?
- Det borde ha varit mer tycker jag med tanke på hur vi har chanser att avgöra matchen i andra perioden, säger Mattias Zackrisson.

Ni har ledningen två gånger om men dom kommer tillbaka.
- Ledningen är ju skön att ha men vi blir för klena i tredje perioden. Vi borde haft mer inför tredje. Vi har bara tur att vi ar det till sudden med tanke på vårt spel i tredje perioden. Vi spelar alldeles för avvaktande och ger bort för mycket kommando. Vi borde ha släckt matchen i andra perioden istället.

Highlights Publiceras 2022-10-26 07:00