Almtuna ramlade av vinnarhästen
Publicerad: 2019-03-28
Det tog tvärstopp när Vita Hästen besökte Gränbyhallen och kunde vända hem med tre poäng.

Utvisningarna i den andra perioden fällde AIS fina segersvit. VH var absolut inte bättre än AIS men klart mer disciplinerade och kunde hålla ledningen som man skapat de två första perioderna trots att AIS jagade frenetiskt i den tredje perioden.

Första Perioden
En mycket trevande och tillknäppt inledning på matchen där VH hade mer puck och matchens första chans i den 5:e minuten när Samuelsson kom fri men lite för nära Ljung som kunde avstyra. Chans två tillskrevs också VH sen Fish frispelade Beck framför AIS-kassen men Ljung var med på noterna även den gången. Liljendahl hade sedan ett bra läge men blev nerriven och resultatlös utvisning på VH som följd. AIS kom sen i 3 mot 1 läge där Milton avslutade men via Kokman och ut, strax därefter hade Milton ytterligare läge men även det räddades av Kokman. I den 16:e minuten tråcklade sig Fish sånär genom hela AIS-försvaret men togs till slut om hand av AIS-backarna precis framför Ljung. VH tar ledningen i periodens sista minut sedan AIS inte lyckats få ut pucken ur egen zon, Gunnarsson snor helt enkelt pucken från AIS-försvarare, vänder runt och skjuter pucken lågt intill stolpen.

Andra perioden
Det blev en dubbelutvisning i inledningen av den andra perioden och då var det VH för hela slanten, framförallt Fish var het. Lunsjö hade också en farlighet i slutet av utvisningen men inga mål gjordes. Elgestål hade sen en dubbelchans men Ljung vann båda försöken. J. Svensson gjorde ett tappert försök att bryta sig in mot Kokman men belönades tyvärr bara med en utvisning på sig själv. Sen drabbades AIS av två utvisningar inom kort som gjorde att VH fisk spela 5 mot 3 i över minuten som man redde ut, sen ger AIS VH ett nytt 5 mot 3 och då smäller VH in 2-0. Fish skjuter och Hellgren kan peta in returen. AIS drabbades av hela 12 minuter i utvisningsbåset under den andra perioden och orkade till slut inte stå emot VH’s PP trots heroiskt spel av AIS försvararna samt Ljung i kassen.

Tredje perioden
AIS går in den tredje perioden betydligt mer desperata och har några chanser till reducering men med otur och bra VH spel gör att målen uteblir till en början. Till slut kan Liljendahl reducera till 1-2 i PP efter en mycket bra prestation. Han får pucken till höger om kassen, vänder runt och lägger in en backhand bakom en chanslös Kokman. Han är dessutom mycket nära att kvittera minuten därpå men då räddar Kokman. Även Milton har ett jätteläge till kvittering men det ville sig inte. Istället kunde VH avgöra med 3-1 i öppen kasse när AIS jagade som mest. Kalin lyckas störa Ais i ett uppspel och lägga in pucken i mål.