Västerås vann efter förlängning
Publicerad: 2019-08-20
Kvällens träningsmatch slutar med Västerås seger efter förlängning. 3 -3 vid full tid sedan Almtuna tagit ledningen i slutet av matchen och Västerås lyckats kvittera. Därmed fick gästerna halv revansch på Almtuna för förlusten hemma.

I den första perioden kunde Almtuna ta en tidig ledning sedan Haag lossat bössan från höger tekningscirkel rakt upp i krysset bakom Kruse i gästernas mål - då visar klockan 04:11. Hemmalaget reder sedan ut två numerära underlägen men 19:12 kan sedan Västerås kvittera till 1-1 efter att ha snott pucken i Almtunas zon och spelat fint klapp-klapp spel som ger öppet mål. Skotten i den första perioden är 5-6.

I den andra perioden har Almtuna det lite svårt och åker på en tidig utvisning som Västerås utnyttjar - 02:28 sitter ett skott utifrån bakom Rosengren i hemmakassen. Almtuna fortsätter att dra på sig utvisningar - tre till - som man reder ut innan Västerås får sin första i matchen för att man är för många spelare på banan med 10 sekunder kvar av perioden. Rosengren har en svettig period och gör många räddningar - skotten är hela 4-19.

I tredje perioden kan Almtuna kvittera till 2-2 genom Svensson som skjuter in pucken bakom Kruse med ett direktskott utifrån på pass av Mårtensson. Efter det så får hemmalaget energi och skapar en del bra lägen för ledning men det kommer inget mål. Sedan böljar spelet en del fram och tillbaka innan Almtuna får freda sig i numerärt underläge igen - det gör man bra. 15.52 kan sedan Liljendahl ge Almtuna ledningen med 3-2 när han får tag i pucken fri framför Kruse. Västerås svarar dock snabbt och kan kvittera till 3-3 efter 17:45 sedan man åter igen checkat högt och snott pucken i Almtunas zon - avslutet smiter in från snäv vinkel. 19:46 är det bök framför gästernas mål och hemmalaget lyckas få in pucken men det döms korrekt bort och det blir förlängning.

I förlängningen avgör sedan Västerås efter 60.36 och matchen vinns av Västerås - 3-4 på tavlan och en halv revansch för gästerna som förlorade första mötet i Västerås.

-Det är en bra första period från våran sida. Vi är tighta över hela banan och är ruskigt konsekventa i presspelet - mittzonspressen framför allt och Västerås har svårt att såga sig igenom. Andra perioden så har vi fyra utvisningar emot oss, Västerås äger hela perioden och vi får freda oss ruskigt hårt för att hålla stången. En period där vi inte spelar speciellt bra - vi tappar linjerna lite och det blir för ihåligt. En lärorik period för oss att ta med inför framtiden skillnaden första perioden kontra andra. i tredje perioden rycker vi upp oss och gör 2-2 och 3-2 och har matchen lite dit vi vill. Vi hittar ett sätt att ta oss tillbaka i matchen vilket är starkt av killarna med tanke på vår andra period. Sen blir det 3-3 och förlängning. Men vi är nöjda med första och tredje perioden - hur vi agerar och hur vi ser ut, säger Martin Gudmundsson.

Rosengren får kliva fram och göra några fina räddningar i målet.
-Ja han har en svettig andra period framför allt och där håller han oss kvar i matchen. Kul att han Daniel kan komma upp och visa att han kan göra det bra, säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
-Killarna i laget som helhet gör det riktigt bra och vi försöker tävla och mäta oss med Västerås och gör det bra. Vi är på rätt väg att få ihop en 60 minuters match. Det är väl det vi lite saknar. Mot Timrå var vi väl lite bättre över 60 minuter - mot Västerås har vi haft lite problem i andra perioderna. Där behöver vi justera och tänka om lite men i övrigt är vi nöjda med var vi ligger. Killarna sliter på jättebra med tanke på den tunga träningsperiod vi är inne i just nu.