Förlust i målsnål match
Publicerad: 2021-02-05
Det var en jämn och tät fight med få riktigt heta chanser ikväll. Hemmalaget vinner med 1-0 efter ett skott som går via stolpen och in bakom en bra Andrén i Almtunas mål.

Det är två lag som känner på varandra inledningsvis utan att det skapas några farliga chanser. Det går cirka 5 minuter innan första hyfsade läget kommer och det är hemmalaget som har ett lurigt skott som Andrén räddar. Almtuna genom Carenfelt har sedan också ett läge men Marmenlind är vaken. Vid powerbreak efter 10:47 är skotten 3-2.

Det är fortsatt chansfattigt sedan men efter 12:45 är Västervik efter en spelvändning framme och testar Andrén som är med på noterna. 12:52 drar sedan hemmalaget på sig en utvisning och Almtuna ligger på i anfallszon men Marmenlind och hemmalaget rider ut stormen. Andrém har en bra plock på ett skott som styrs med cirka 16 minuter spelade. 1-0 kommer 16:33 genom Budish som skjuter rappt utifrån och pucken går in via stolpen. Berglund har fint läge från nära håll men Marmenlind räddar efter cirka 17:40. Vi har 1-0 in i paus och skotten är 8-9 efter en jämn period.

Även inledningsvis i andra perioden är det chansfattigt. 23:00 drar Västervik på sig sin andra utvisning efter att Almtuna haft puck en tid i anfallszon. Almtuna ligger på i anfallszon utan att få avsluten på mål - uppoffrande spel av hemmalaget som reder ut underläget. Västervik har periodens första skott på mål efter drygt 25 minuters spel. Almtunas första skott som går fram till Marmenlind i mål kommer efter cirka 27 minuters spel. Almtuna drar på sig en utvisning 27:40 och det är Västervik som parkerar i anfallszon men Almtuna försvarar sig bra och reder ut underläget. Vid powerbreak är skotten 5-1.

Det är hemmalaget som för spelet och Almtuna skapar väldigt lite. Hemmalaget för spelet och är dem som skapar mest även om det inte jättemånga riktigt heta chanser. Norbäck har sedan ett läge på egen hand och frestar Marmenlind med ett avslut. I slutet kommer Almtuna till mer. Hemmalaget får en straff efter 39:59 efter ett friläge men Andrén räddar Wahlgrens försök. Det är fortsatt 1-0 efter två perioder och skotten är 15-5. Perioden går helt klart till hemmalaget.

Berglund får ett fint läge direkt i tredje perioden men Marmenlind är med på backhandsavslutet. Wiå har sedan ett avslut från nära håll också och det syns att man försöker gå för kvitteringen direkt. 43:57 när skotten är 2-7 tar hemmalaget timeout. Hasa har sedan ett bra skott som frestar Marmenlind.

Hemmalaget drar på sig sin tredje utvisning 44:39. Haag har ett skott i powerplayspelet som ger Marmenlind problem men hemmalaget reder ut sitt underläge. Hemmalaget sticker upp och har ett avslut med fri sikt för Andrén som även tar ettavslut med skymd sikt sedan. Västervik drar på sig en ny utvisning och det blir powerbreak samtidigt 50:34 och skotten är 4-11.

Hedlund får kanonläge direkt i powerplay men inget mål och hemmalaget försvarar sig sedan bra och reder ut underläget. Västervik fortsätter att förvara sin ledning på ett bra sätt sedan. Berglund har ett skott från slottet i stolpen med drygt 3:30 kvar av perioden. Andrén plockas med minuten kvar och ett sista försök till kvittering. Hemmalaget håller dock undan och vinner med 1-0. Skotten är 5-14 och totalt 28-28.

- Det är en tight hockeymatch som svänger lite. En första period där båda lagen spelar halva perioden bra. Andra perioden är Västerviks helt och hållet och tredje perioden är vår helt och hållet. En tight match som sagt med ganska hög fart och Västervik sätter press på oss men vi ska jobba med tålamod där. Vi har inte riktigt studsen och flytet med oss, vi får jobba extremt hårt för målchanser och långa anfall. Det är tungjobbat just nu, säger Mattias Zackrisson.

Dom kändes tunga att möta också.
_- Ja, vi ska också berömma motståndarna som spelar på ett sätt som är väldigt jobbigt att möta. Dom känns stora och dom hjälper varandra så att det är svårt för oss att skapa någonting med puck.

-Men jag tycker ändå att vi är så pass duktiga som lag och ska göra minst två mål på bortais idag. Med anke på målvaktsspelet från Andén och vårt försvarsspel som ändå om dom har tryck på oss i andra så är vi ändå på rätt sida och släpper inte så där jättefarligt målchanser. Jag tycker att vi ska göra två mål här nere och vinna den här matchen. Grymt besviken.

Hade ni fått mål på stolpskottet så hade det kunna bli en annan match av det här. Det är små marginaler.
_- Ja, och samtidigt har ju Berglund och Karlström ett jätteläge i första perioden. Att få göra ett mål tidigt så slipper man fundera på den där nollan. Vi har ändå haft några matcher där vi haft svårt att göra mål. Då kan vi gå vidare direkt från den och slippa fundera.

-Nu hänger den där nollan över oss hela tiden som ett ok. Vi skulle behöva dom här tidiga målen som vi fick mot Kristianstad då slipper vi fundera och då kan vi släppa loss mer. Nu får Västervik göra det där målet. Måltorkan blir så påtaglig när vi inte får studsarna med oss, avslutar Mattias Zackrisson.

Highlights Publiceras 21-0206 07:00