J20: Seger och klara seriesegrare
Publicerad: 2020-02-15
Almtuna och Huddinge är de stora drakarna i årets J20-serie och när dom drabbade samman i Gränbyhallen ikväll kunde våra J20-killar bärga en 3-2 seger. Det innebär att man blir seriesegrare i årets J20 Elit Östra med en match kvar att spela.

I den första perioden så drar Huddinge på sig en utvisning efter dryga 6 minuter men Almtuna utnyttjar inte överläget. 16:39 kommer en dubbelutvisning följt av en ny utvisning för Almtuna strax efter och i spel fyra mot tre kan Gustav Grahn göra 0-1 för sitt Huddinge 16:58. Men Isac Tonsjö kan sätta en viktig kvittering efter 19:13. Skotten i perioden är 8-7.

Andra perioden bjuder inte på några mål trots att lagen har två powerplay i var. Skotten är 10-8 och det är oavgjort inför tredje perioden.

Almtuna drar på sig en utvisning efter 45:39 och det utnyttjar Huddinge då Alex Koskinen kan sätta 1-2 efter 46:41. Sedan drar Huddinge på sig en utvisning som man dock reder ut.

När Almtuna sedan drar på sig en ny utvisning så blir det mål igen - men det är inte Huddinge som står för det utan Oscar Sarhus kvitterar till 2-2 med en man mindre efter 56:19. Gästerna drar på sig en utvisning med dryga 3 minuter kvar och då kliver Oliver Gabay fram och sätter matchavgörande 3-2 efter 57:31. Det blir också slutresultatet och skotten är 11-20 totalt 29-35.

Med en omgång kvar säkrade man alltså seriesegern i årets J20 Elit Östra då man har 3 poäng mer än Huddinge som har spelat färdigt. Grattis till seriesegern killar.

Vi uppdaterar med eventuella tränarkommentarer.