J18: En femetta borta mot Huddinge
Publicerad: 2019-11-03
1-1 inför tredje perioden och en chocköppning med mål efter 6 sekunder - det var starten på en stark period som J18-laget vinner med 4-0 och därmed matchen med 5-1 borta i Huddinge. Viktiga poäng i en jämn tabell och jakten på en topp fem plats.

Huddinge tar ett tidigt grepp om matchen då Jesper Karlsson kan sätta 1-0 redan efter 50 sekunders spel. Båda lagen har sedan chansen i powerplay utan att det resulterar. William Gustafson kan sedan kvittera till 1-1 efter 11:21. Hemmalaget har sedan ytterligare ett powerplay där Almtuna dock fredar sig. Skotten är 14-4.

I den andra perioden har Huddinge två powerplay och det är också en dubbelutvisning men något mål faller inte i perioden. Skotten är 11-2.

Almtuna kan direkt på nedsläpp ta ledningen i tredje perioden då Emil Olsson sätter 1-2 efter 40:06. När sedan Erik Andersson sätter 1-3 för Almtuna efter 43:53 så tar hemmalaget timeout. Det hjälper dock inte för Huddinge drar på sig två utvisningar efter varandra och i den andra kan Johan Franzén göra 1-4 efter 48:49.

När Almtuna sedan drar på sig en utvisning så kommer 1-5 genom Melker kull i det numerära underläget. Huddinge drar sedan på sig en utvisning men 1-5 står sig matchen ut. Skotten är 12-12 och totalt 37-18.

Segern gör att Almtuna i den jämna tabellen - bakom AIK som tuffar på i toppen - passerar Södertälje och skuggar en poäng bakom tvåan Djurgården.

-Det var inget skönspel men viktiga poäng. Vi spelade bra hockey de sista 20 där vi verkligen kom igång. En svår bortamatch men som vi aldrig gav upp och körde på. Vi stängde ner dom i boxplay och var bra kliniska i våra egna avslut, säger Kalle Björklund.