Dam: Förlust mot AIK
Publicerad: 2020-01-12
Dam
Almtunas damer åkte till Stockholm och Ullriksdals IP ikväll för match mot seriefyran AIK. Hemmalaget såg till att nolla våra damer och vann till slut en komfortabel 5-0 seger.

{!A}
{!B}

Almtuna drar på sig två utvisningar i inledningen men reder ut dom. Sedan drar AIK på sig tre stycken också och dom går i varandra men Almtuna kan inte utnyttja vare sig fem mot tre eller fem mot fyra. Istället är det AIKs Frida Ekdahl som kan göra 1-0 i numerärt underläge efter 17:57. Det är också ställningen efter första perioden och skotten är 12-5.

I andra perioden drar hemmalaget på sig två nya utvisningar som går i varandra men Almtuna kan inte utnyttja detta denna gång heller. Sedan är det Almtunas tur att dra på sig två utvisningar som går i varandra utan att AIK kan utnyttja det. Men 34:23 - några sekunder efter att Almtuna blivit fulltaliga så kan Felicia Levin göra 2-0 och 37:57 följer hon upp det med 3-0 också. Skotten är 15-8.

I tredje perioden dröjer det till 50:57 innan vi får nästa notering i protokollet - det är Julia Perjus som kan ge AIK en 4-0 ledning. Julia följer upp det med att också sätta 5-0 efter 54:23. Det blir också slutresultatet i matchen. Skotten är 10-5 och totalt 37-18.

Vi uppdaterar med eventuella tränar kommentarer senare.