Inför Timrå
Publicerad: 2020-11-10
Herr
Det är dags för returmöte mot seriens just nu starkaste lag - Timrå. På onsdagen gästar de nämligen Upplands Bilforum Arena.

Nio raka segrar - en efter övertid - ståtar seriens just nu starkaste laget med inför onsdagens möte. Senast man förlorade var på bortaplan mot Tingsryd den 14 oktober. Björklöven leder visserligen serien men men sett till de sex senaste matcherna så har Timrå tagit 2 poäng mer än serieledarna. Björklöven som förlorade senaste matchen efter övertid hade innan dess 12 raka segrar för övrigt. Björklöven och onsdagens motståndare Timrå är seriens suveräner så här långt och har skapat sig ett stabilt grepp om serietoppen tillsammans.

Det är returmöte mellan Almtuna och Timrå på onsdag och första matchen uppe i Timrå slutade med 4-0 till Timrå. Ser vi till interna seriemöten mellan lagen i Uppsala sedan säsongen 16/17 så är det fördel Timrå. En tabellrad med Almtuna-ögon sett ger: 6 2 0 0 0 4 9-20 (-11) 6. Senaste matchen i Uppsala var den där otäcka smällen med 1-11 i baken för Almtuna som tog sin senaste seger i Uppsala mot Timrå 8 november 2017 - 5-3. Förutom den senaste matchen så har det endast skiljt 1-2 mål mellan lagen i Uppsala under tidsperioden sedan säsongen 16/17.

Almtuna har sedan matchen i Timrå endast spelat en match - seger med 6-3 mot BIK Karlskoga. Timrå och sin sida har hunnit med att spela tre matcher sedan lagen möttes och kommer med en 5-0 seger mot Västerås på bortaplan i ryggen. En match som avgjordes i den sista perioden. Hemmalaget Västerås kom ut hårt på Timrå men matchens första mål stod Före detta Almtuna-spelaren Sebastian Hartmann för i andra perioden. I tredje perioden kunde sedan Timrå rinna ifrån och ta en 5-0 seger med sig hem.

Almtuna hemma: 5 4 0 0 0 1 18-11 (7) 12 (7:a)
Timrå borta. 6 4 1 0 0 1 25-10 (15) 14 (2:a)

Södertälje - Timrå 0-4

I timrå finns för Almtuan supportern många bekanta namn då Albin Carlson, Jonathan Carlsson, Jakob Ragnarsson, Per Svensson, Sebastian Hartmann, Albin Lundin och Jens Lööke tidigare spelat i Almtuna. Till den här säsongen har som bekant Emil Berglund bytt Timrå mot Almtuna också.

Jens Lööke 17 (6-11)
Albin Lundin 15 (6-9) Sebatian Hartmann 13 (7-6)
Isac Lundeström 11 (5-6)

Målvakter: Jacob Johansson 92,40% GAA 1,72; Adam Ohre 94,59% GAA 1,02

Timrå har dragit på sig fler utvisningsminuter än Almtuna totalt så här långt. Sett till 2 minuters utvisningar är det dock jämt. I special teams så ligger båda lagen i det övre skiktet när man spelar med fler man på banan och det är seriens två bästa lag i numerärt underläge som möts.

Utvisningar:
Almtuna 49x2 1x10 snitt 9,00 (5:a)
Timrå 48x2 1x5 2x10 1 GM snitt 10,85 (11:a)

Powerplay:
Almtuna 25,00% 10-1 40 tillfällen (5:a)
Timrå 25,93% 14-1 54 tillfällen (3:a)

Boxplay:
Almtuna 84,44% 1-7 45 tillfällen (1:a)
Timrå 84,09% 1-7 44 tillfällen (2:a)

Almtunas laguppställning presenteras cirka 2 timmar innan nedsläpp på våra sociala media.

Det är fortsatt begränsat till 50 personer i sittande publik på matcherna. Följ hälsomyndighetens rekommendationer så att smittan bromsas - det ökar chansen till att vi får ta in mer publik framöver.

Vi tackar alla er som köpte stödbiljett till förra hemmamatchen, ert stöd är mycket viktigt. Vi hoppas att ni vill fortsätta att stötta oss i dessa tuffa tider. Köp stödbiljett före matchstart mot Timrå på onsdag och ni är med i utlottningen av 2 matchbiljetter samt mat (exklusive dryck) till matchen mot Västerås 18 november. 32:- för en biljett och 100:- för fyra biljetter. Varje biljett är en lott och 2 personer vinner.