Förlust och nu avgörs det på söndag
Publicerad: 2019-04-11
Almtuna bjuder hemmalaget på två snabba mål vilket till slut blir avgörande ikväll då Vita Hästen vinner med 4-2. Samtidigt vinner Tranås borta mot Kristianstad vilket gör att Vita Hästen är klara för HockeyAllsvenskan samtidigt som vinnaren i söndagens match mellan Almtuna och Kristianstad kvitterar ut den andra biljetten. Slut upp på söndag och stötta laget i den viktigaste matchen på många år.

Hemmalaget kommer ut starkt i matchen och efter 04:40 kommer också 1-0 efter en indianer från Almtuna som ger Samuelsson läget - han går in mot mål och sätter pucken i gubbhörnet bakom Ljung. När så Almtuna får chansen i powerplay så tappar siste man pucken och ramlar samtidigt vid egen blå. Rutinerade Eriksson tar pucken och kan fri med Ljung dra honom och lägga in 2-0 efter 06:36. Otroligt tung start för Almtuna som har sitt första skott på mål efter 09:05. Gästerna kommer dock igen och skapar några bra lägen innan perioden är över. Ledningen är dock rättvis och skotten är 9-6.

I mittenakten tänds ett hopp för Almtuna då Per Svensson efter 29:11 dunkar in 2-1 bakom en skymd Kokman från vänster vid blå. Möjligen tar den på en hemmaspelare på vägen fram. Men hemmalaget svarar snabbt i powerplay efter att Almtuna lyft pucken över sargen får en utvisning. Det är Fish som 31:18 skjuter utifrån och ribba in bakom Ljung som har en hemmaspelare framför sig. När sedan rutinerade Eriksson tar till vara på en olycklig sargstuds till 4-1 35:26 blev uppförsbacken tung igen. Eriksson skjuter först i en omställning och Per Svensson bryter men pucken studsar ut igen vid första stolpen och Eriksson är först på pucken och kan peta in den. Skotten i perioden är 10-6.

I den sista perioden spelar hemmalaget mycket på resultatet och gör det riktigt bra. Men när Almtuna har en man utvisad så kan Pentler ta tillvara på ett tillfälle och storma fram för att sedan bryta in framför mål och lägga in en backhand till 4-2 50:45. Almtuna försöker men Vita Hästen stänger ner matchen på ett bra sätt och kan bärga en seger. skotten är 2-7 och totalt 21-19.

Samtidigt så vänder Tranås ett underläge på 2-1 till 2-3 borta mot Kristianstad vilket gör att Vita Hästen är klara för spel i HockeyAllsvenskan nästa säsong. Vi får säga grattis till Vita Hästen.

Kvällens resultat innebär att det blir en helt avgörande mach om vilket lag som tar den andra HockeyAllsvenska biljetten. Både Almtuna och Kristianstad har 18 poäng vilket innebär att det lag som vinner söndagens match kan kvittera ut den andra biljetten. Kvalrysaren fortsätter in i kaklet.

Den viktigaste matchen på många år spelas på söndag i Gränbyhallen - den HockeyAllsvenska platsen är i potten. Nu hoppas vi att ni alla kommer för att heja fram Almtuna på söndag - ert stöd från läktaren är mycket viktigt!