Tennissiffror mot Nyköping för J20-laget
Publicerad: 2020-10-03
Det var länge målsnålt men i den tredje perioden så lossnade målskyttet när J20-laget besegrar Nyköping med tennissiffrorna 6-0. Erik Andersson står för ett hattrick sedan han gjort matchens två sista mål.

Almtuna reder ut två tidiga utvisningar i matchen och 07:13 kan sedan Erik Andersson sätta 1-0 för hemmalaget. Det är också siffrorna man tar med sig in i pausvilan. Skotten är 11-7.

Tiden rullar på i den andra perioden utan att vi får notera vare sig mål etter utvisningar men det saknas inte chanser. 30:03 får sedan Almtuna chansen med en man mer på isen men Nyköping städar av sitt underläge på ett förtjänstfullt sätt. 2-0 kommer istället efter 34:05 då Rasmus Hanebeck kan överlista gästernas målvakt från nära håll. Det blir andra periodens enda mål och skotten är 17-6.

Hemmalaget kan tidigt i tredje perioden sätta 3-0. Det är Sammy Andersson som 42:19 är målskytt. Gästerna får sedan chansen i powerplay efter drygt 46 minuter. Men Håkansson fredar sitt mål här. 51:37 kan sedan Melker Kull öka på till 4-0 och matchen mer eller mindre vunnen. 5-0 kommer också efter 54:31 genom Erik Andersson. Nyköping drar på sig en utvisning i slutet och då kommer också 6-0 efter 59:29 genom Erik Andersson som därmed gör hattrick i matchen. Håkansson håller nollan matchen trots att gästerna gör ett sista försök att få in en puck. Skotten i perioden är 8-13 och totalt 36-26.

-Det var en skön vinst. Skönt att vi får dra iväg med några mål och att Håkansson får hålla nollan. Vi har släppt till 9 mål på de två första matcherna så vi har tajtas till mittzon i veckan, säger tränare Robin Pettersson och fortsätter:
-Vi jobbar vidare med att göra rätt saker. Vi behöver bli mer konsekventa i vårt spel. Vi dräller lite med pucken och tappar puckar på fel ställen.

-Men det var ett klart fall framåt och jag är helt säker på att vi är på rätt väg, avslutar Robin Pettersson.