Förlust i årets sista match
Publicerad: 2021-12-30
Herr
Vi fick tyvärr vända hem med en 5-1 förlust i bagaget från Västerås. Matchen stod länge och vägde innan hemmalaget kunde koppla greppet och gå ifrån i målprotokollet.

Almtuna har ett bra första byte innan Västerås får ett riktigt fint läge framför Isak Johansson med cirka 01:30 spelat men Isak är vaken. Proos har sedan ett vasst skott efter tekning som Gustafsson är med på. Fortsatt bra start av gästerna som kommer till fler avslut än hemmalaget. Drygt 4 minuter spelat så har Västerås ett nytt vasst skott som Johansson är med på. 06:30 nytt vasst skott som smiter utanför av hemmalaget.

Knappa 9 minuter spelat och nya heta lägen för Västerås som Johansson klarar av att stoppa i målet. Almtuna kommer upp två gånger kort efter varandra men får inte avslut på målet. Lång spelsekvens utan avblåsning när det spelats 13:11 kommer powerbreak och skotten är 5-6. Här ringer domarna på det som hände efter cirka 9 minuters spel och konstaterar att det inte kan dömas mål.

Efter powerbreak rullar spelet på utan att riktigt heta chanser kommer. Men 16:30 försöker Västerås köksvägen och sätter sedan tryck i Almtunas zon. Men så bedarrar den presen och spelet går lite nord - syd. Hemmalaget tar nytt grepp iAlmtunas zon men får inte avslut på mål då gästerna jobbar hårt.

Efter 18:30 har Söderberg ett skott med trafik framför mål men Gustafsson är vaken. Dryga minuten kvar har Johansson en enkel plock på skott utifrån från hemmalaget. 19:39 lurigt skott av Liljendahl som följs upp av ett till strax efter men vi får inte se något mål i perioden. Skotten är 10-10.

Västerås drar på sig en utvisning efter 20:38 i andra perioden men man reder ut den - i slutet av överläget kom gästerna till lägen. Ny utvisning kommer för hemmalaget efter 23:30 och här står Gustafsson för en spektakulär räddning i första delen och man reder ut även detta underläge. Skotten efter de två powerplayet är 0-10.

Almtuna drar sedan på sig en utvisning efter 26:25 som man reder ut efter hårt jobb och ett par räddningar av Johansson. Tiden rullar på sedan och det är något halvläge för lagen. Efter 30:45 kommer 1-0 genom Jalonen En omställning i tre mot två läge där Johansson motar första skottet men returen kan slås in sedan. Hemmalaget får energi av målet och tar tag i spelet igen sedan och 2-0 kommer efter 32:55 genom Zetterberg efter att Almtuna tappat puck kliver framåt och passar över centrallinjen där Zetterberg klipper till. Västerås jagar mer mål sedan också. Vid powerbreak 15:22 är skotten 12-12.

Gästerna har två lägen efter powerbreaket men det resulterar inte i mål - dock utvisning för Västerås 15:49. Men även Enna gång kan hemmalaget freda sitt mål i underläget. Almtuna har sedan spelet större delen av periodens resterande tid - hemmalaget kommer upp med ett skott i slutsekunderna men lagen har 2-0 med sig in i periodvilan. Skotten är 13-15.

Almtuna som måste jaga ikapp börjar bra och 2-1 kommer efter 40:41 genom Norbäck som blir ren framför Gustafsson och lyfter in en backhand. Man fortsätter att ha spel i anfallszon sedan utan att komma till heta avslut. Med knappa 43 minuter sspelade kommer hemmalaget upp och har två avslut som Johansson är med på.

Sedan kommer lite böljande spel och då kan Svensson sätta 3-1 efter 44:25 sedan han är tämligen ren på västersidan och hittar när bakom Johansson. Almtuna kommer tre mot en efter drygt 46 minuter spelat men passet hittar inte klubblad hos lagkamrat. Vid powerbreak 50:35 så är skotten 4-3.

Det känns sedan som att Västerås har kontroll på det hela och är dom som skapar framåt. 4-1 kommer också efter ett inspel framför Johansson där Bergman vinner kampen och slår in pucken efter 51:57. Benker har ett läge sedan men Gustafsson är med om än med visst besvär. Almtuna försöker gå framåt fortsatt efter det men Västerås sliter bra i försvaret. Johansson plockas ut med drygt fem minuter kvar och spel sex mot fem. Johansson är tillbaka i kassen en kort sväng vid tekning i Almtunas zon. 5-1 kommer sedan i det tomma målet efter 16:01 genom Svensson. Chansningen med utplockad målvakt tidigt höll inte med andra ord.

Johansson kommer tillbaka in i kassen sedan och det är hemmalaget som ar vassaste läget för mål med dryga 2 minuter kvar att spela. Harlestam har ett lurigt avslut och Löf ett strax efter. Västerås drar sedan på sig en utvisning 58:41 men matchen slutar 5-1. Skotten i perioden är 11-8 och totalt 34-33.

_- Jag tycker att matchen står och väger, vi är bra med där. Sedan så gör vi två misstag och bjuder dom på två mål. Då förlorar vi det övertag som man som bortalag har i att dom ”måste vinna”. Det känns jäkligt surt. Jag tycker att grabbarna kämpade stenhårt och försökte kräma ut allt dom kan.

Nu är det bara att fira in det nya året och ta några dagar ledigt för att sen börja fokusera på matchen mot Björklöven hemma i Upplands Bilforum Arena onsdagen den 5 januari.