Fjärde raka för J20-laget
Publicerad: 2021-10-04
Junior
J20-laget och Oscar Leijon nollade Nacka på bortaplan ikväll och inkasserade fjärde raka segern. När slutsignalen ljöd kunde laget vända hem till Uppsala med en 3-0 seger i bagaget.

Den första perioden såg länge ut att sluta mållös men William Wassberg såg till att Almtuna kunde gå till pausvila efter ett sent mål. 19:34 kunde han överlista Oliver Drum i hemmamålet. Tidigare i perioden hade Almtuna haft ett powerplay och Nacka två utan att kunna få hål på sin motståndare. 1-0 i paus och skotten var 11-5.

Andra perioden hinner ticka på till 29:19 när Almtunas Melker Kull kan göra 0-2 och därmed utnyttjar man sitt andra powerplay i matchen. Hemmalaget drar på sig en ny utvisning och då är det William Gustafson som kan sätta 0-3 bakom Oliver Drum i Nackas mål efter 30:17. När hemmalaget sedan får spela med en man mer så håller Almtuna och Oscar Leijon tätt bakåt. Nytt numerärt överläge för hemmalaget kommer i slutet av perioden men det är 0-3 lagen har med sig in i periodvilan. Skotten är 16-6.

I tredje perioden inleder hemmalaget med en man mer men Leijon och Almtuna håller tätt bakåt och även vid nästa utvisning med cirka 03:30 kvar. Det kommer inga mål i perioden och matchen slutar alltså 0-3. Almtuna kan vända hem till Uppsala med tre nya poäng. Skotten är 8-11 och totalt 35-22.

- En bra seger. Vi fortsätter att släppa in få mål vilket gör att vi alltid har chans att vinna matcher. Men jag är långt ifrån nöjd med våra två första perioder, trots en ledning med 3-0. Vi rycker upp oss i tredje perioden och tar hem tre poäng till Uppsala. En stor eloge till herr Leijon i målet ikväll, säger Jimmy Anderström.