Inför Södertälje
Publicerad: 2021-10-12
Herr
Södertälje väntar i dubbelmöte onsdag och fredag för herrarna. På onsdag kommer dem på besök till Uppsala och Upplands Bilforum Arena. Matcherna i Uppsala brukar vara riktigt jämna historier med en fördel för onsdagens gäster i poängfördelning.

Södertälje har startat seriespelet med poäng i fyra av de fem spelade matcherna och har samlat på sig 9 poäng. Senast slog man topptippade Västerås på sin hemmaplan. 

I Södertälje hittar vi Alexander Anderberg och Villiam Haag med ett förflutet i Almtuna. Några andra spelare att ha ögonen på är Brett Pollock som är tvåa i Hockeyallsvenskans poängliga efter fem matcher med 10 (3-7) poäng, Colin Smith som spelade i Väsby förra säsongen och Emil Alba som har gjort flest mål i Södertälje hittills - 4 stycken.

Lagen möttes i en tidig träningsmatch på försäsongen och då vann Almtuna med 4-2 i Södertälje.

Något båda lagen skall undvika så är det utvisningar. På de inledande fem matcherna har Almtuna 37,5% och Södertälje 35,3% i utdelning när man spelar i numerärt överläge. I boxplay har Södertälje endast släppt in 1 mål och har där 92,86% medan Almtuna har släppt in 3 mål och har 72,73%.

Almtuna är det lag som hittills dragit på sig minst utvisningar i serien -12x2. Södertälje hårdragit på sig 22x2 plus 1x5 och är i nedre delen bland lagen här.

Ser man till matcher mellan lagen i Uppsala så brukar det vara jämna historier där det ofta avgörs efter förlängning/straffar. De fyra senaste mötena i Uppsala har till exempel varit oavgjorda efter 60 minuters spel. Hela sju av de elva senaste matcherna mellan lagen i Uppsala har fått avgöras efter förlängning/straffar. Det är fördel Södertälje i dessa matcher. En tabellrad med Almtuna ögon ger 11 1 2 0 5 3 26-32 (-6) 12.

Den enda segern i ordinarie tid för Almtuna vid dessa elva matcher kom 2017-02-22 då man vann med 3-1. Södertäljes segrar i ordinarie tid har dem vunnit med ett eller två måls marginal - jämt så det förslår mellan lagen vid matcherna i Uppsala med andra ord. Södertäljes senaste seger i ordinarie tid kom 2019-01-18 då man åkte hem med en 4-2 seger i bagaget. Inklusive avgöranden efter förlängning/straffar så har onsdagens gäster åtta segar på de senaste elva matcherna Uppsala.

Alla spelare skall finnas tillgängliga för spel och som vanligt så släpps startuppställningen någon timme innan nedsläpp.

Webbredaktionen Peter Tjern