J18: Förlust i första matchen
Publicerad: 2019-03-20
Almtuna vinner skotten och har en tvåmålsledning, men det är Linköping som vänder hem med 1-0 i matcher efter tidigt avgörande i förlängningen.

Almtuna gör en bra match mot favoriten Linköping som visserligen tar ledningen i mitten av den första perioden. Almtuna repar sig fort och håller jämna steg med gästerna, och med halvminuten kvar lyckas Richard Nilsson-Sahlin få in 1-1.

I andra börjar Almtuna klart bäst och tvingar Linköping till en tidig timeout. Resultatet av det blir att Oscar Sarhus ger hemmalaget ledningen bara halvminuten efter timeouten.

Viktor Mattsson ökar på ledningen till 3-1 och Almtuna spelar riktigt bra. Med fem minuter kvar lyckas Eric Hjorth reducera, men Almtuna håller undan till pausledning 3-2.

I den tredje perioden kan Gabriel Eklund i powerplay kvittera och matchen går till förlängning.

Väl där tar det bara 58 sekunder innan Eric Hjort blir tvåmålsskytt och tar första matchen till Linköping.

Returen går i Linköping på lördag med start 16:00. För er som inte kan vara på plats ser ni matchen live HÄR.