MoDo tog revansch på J20-laget
Publicerad: 2022-09-17
Stabil seger igår men idag fick MoDo revansch på vårt J20-lag. Det var länge jämt men i tredje perioden kunde gästerna sätta sig i förarsätet via 1-2 i ett tidigt powerplay för att i slutet avgöra med ett mål i öppen kasse och ta hem segern via 1-3.

Första perioden:
Modo drar på sig en tidig utvisning och då kan Mai Crnkic sätta 1-0 04:35 efter att ha fått passet över centrallinjen från högersidan och han får öppet mål till vänster. MoDo svarar dock snabbt när Arvid Kruukka kan kvittera till 1-1 efter 05:12.

Tiden rullar sedan på och det är ett revanschsuget MoDo som skapar lite mer chanser än hemmalaget.15:53 drar Almtuna på sig en utvisning och man reder ut tiden fram till 17:47 då MoDo är sex man på banan. Almtuna blir fulltaliga sekunder senare men kan inte heller förvalta sitt överläge. Lagen har 1-1 med sig in i pausvilan och skotten är 4-10.

Andra perioden:
Hemmalaget drar på sig en tidig utvisning som man reder ut - MoDo hade dock ett skott i målramen där. Spelet fortsätter sedan och lagen försöker koppla grepp om varandra. Det är gästerna som har mest puck men hemmalaget jobbar på bra och står upp försvarsmässigt.

33:16 drar MoDo på sig en utvisning för misscunduct och Almtuna skapar ett riktigt bra läge där nog flera räknat in ett mål men Melvin Strahl och gästerna reder ut det hela. Cirka 38 minuter spelat och Mai Crnkic dribblar sig till ett jätteläge för Almtuna och efter det ligger man fortsatt på i anfallszon. Lagen har dock fortsatt 1-1 med sig i i pausvilan. Skotten är 3-4.

Tredje perioden:
Almtuna drar på sig en ny utvisning tidigt i tredje perioden och då kan Helmer Styf sätta 1-2 efter 41:16 i överläget efter ett skott från högersidan. Hemmalaget har en liten period efter målet men sedan växlar det över och gästerna skapar några lägen. Sedan är det Almtuna som skapar två riktigt bra chanser i samma sekvens. Spelet har öppnat upp sig mer efter målet.

Hemmalaget drar på sig en utvisning efter 09:05 men reder ut det hela på ett bra sätt. Ju mer tiden går måste sedan hemmalaget försöka jaga kvitteringen medan MoDo kan spela på resultatet. 55:05 drar Almtuna på sig en utvisning igen som man håller tätt bakåt i.

57:26 är det MoDo som drar på sig en utvisning. Med 58:28 spelat så tar hemmalaget timeout och plockar då också ut Anton Danell för att satsa på kvitteringen i spel sex mot fyra. Men som så ofta slutar det med ett mål i tom bur. Denna gång är det MoDos Helmer Styf som fastställer slutresultatet 1-3 i det öppna målet. Skotten är 6-9 i perioden och totalt 13-23.

Det är ingen rast och ro för i morgon söndag så väntar tredje matchen på tre dagar när Timrå kommer på besök. Matchen börjar 12:00 och sedan är det också försäsongsmatch för herrlaget 16:00 mot AIK - en eftermiddag fullspäckad med ishockey med andra ord.