Surt poängtapp
Publicerad: 2020-10-04
Det var en mål och chansrik tillställning idag och det krävdes förlängning för att skilja lagen åt. Men det såg länge ut som att Almtuna skulle kunna ta hem alla tre poängen - med 11 sekunder kvar kom dock hemmalagets kvittering och sedan avgör man i förlängningen. Surt tapp så klart för Almtuna.

Det var förväntat att hemmalaget skulle vara hungrigt i sin seriepremiär. Det är också dem som tar en tidig ledning då Svensson kan stätta 1-0 redan efter 02:19. Man vinner tekningen till vänster och Svensson skjuter i det bortre krysset. Almtuna kommer dock igen och Söderlund kvitterar efter 06:10 när han trampar mellan två motståndare och skjuter lågt in pucken bakom Ljungren i hemmamålet. När gästerna får chansen i numerärt överläge så tar det 10 sekunder innan vi har 1-2 genom Berglund. Lindström skjuter från blå och Berglund som står framför mål styr in pucken. Tingsryd svarar dock när även dem får chansen i numerärt överläge. 09:54 kan nämligen Fällström framför mål styra in kvitteringen på ett skott från blå.

Den andra halvan av perioden bjuder inte på några mål men chanser saknas inte. Almtuna reder ut ett numerärt underläge och Tingsryd får starta andra perioden med en man mindre då man drar på sig en utvisning sent. Jämn period men hemmalaget kanske har några fler riktigt heta chanser. Skotten är 12-10.

Almtuna inleder andra perioden i powerplay och skapar flera chanser innan Söderlund kan sätta 2-3 efter 21:05. Ett fint spel där passet kommer från bakom förlängda mållinjen in i slottet där Söderlund från nära håll skjuter in pucken. Tingsryd har sedan chansen med en man mer men det reder Almtuna ut. Vi noterar sedan bland annat friläge för Norbäck som Ljunggren i hemmamålet räddar och sedan har hasa ett skott i målramen. Det känns som att gästerna har ett bra grepp om matchen.

Lagen drar på sig varsin utvisning i tät följd och det blir spel fyra mot fyra i 1:28. Inget mål kommer där men när sedan Almtuna drar på sig en ny utvisning stå kan Tingsryd i överläget sätta 3-3 efter 36:35 genom Svensson. Han skjuter från högersidan med trafik framför Larsson. Det ger hemmalaget energi och de skapar en del på slutet men vi har 3-3 med in i paus och skotten är 9-13.

I den tredje perioden är det länge lite sämre hockey och båda lagen drar på sig varsin utvisning som går i varandra men inget mål i vare sig fyra mot fyra eller powerplay den tiden som lagen får i var. Efter drygt halva perioden så har hemmalaget ett bra tryck mot gästernas mål. men då man inte får utdelning så kommer den istället i den andra änden av rinken. Det är Berglund som 53:13 sätter 3-4. Söderlund skjuter ut dålig vinkel men pucken kommer ut till Berglund som ren framför mål kan sätta pucken i krysset.

Det känns länge som Almtuna ska kunna ta hem segern men hemmalaget ville annat. Man jagar en kvittering och plockar också ut målvakten på slutet. Man trycker på och 59:49 kan Åkesson valla in kvitteringen till 4-4. Skotten är 15-11.

I förlängningen kommer sedan avgörandet på ett friläge för hemmalagets Bengtsson som kan se till att Tingsryd vinner med 5-4 och tar hem bonuspoängen. Skotten är 1-1 och totalt 32-35.

Matchfakta

-Jag tycker att det är tråkigt att vi tappar poäng så klart men jag tycker att vi gör en bra match. Framför allt offensivt gör vi en bra match. Jag tycker vi flyttar pucken på ett bra sätt, lite gran som senaste matchen så måste vi bli starkare framför eget mål, säger Robert Kimby och avslutar:
-Åker man ner till Tingsryd och gör fyra baljor så vill man ju ha mer än en poäng. Men jag tycker ändå att vi gör en bra match även om vi förlorar. Det finns mycket att ta med sig. Det är bara att ladda om till i morgon.

Highlights Pubiceras 07:00 201005