Modo nollades - ny seger säkrad
Publicerad: 2020-10-10
Herr
En gedigen och stabil laginsats gav första segern uppe i Fjällräven Center sedan 2016. Det var målsnålt ikväll men Norbäck och Berglund hittade kassen framåt samtidigt som Larsson med bra hjälp från övriga höll rent bakåt.

Det kommer inga mål i den första perioden och det är två lag som har bra fokus i försvarsspelet. Det är få riktigt heta målchanser. Almtuna har chansen i powerplay två gånger - den sista utvisningen följer med in i andra perioden. Almtuna är skottvilligt och skotten är 4-15.

I andra perioden får vi se lite fler heta chanser. Almtuna har en bra inledning då man startar med en man mer. Momentumet behås fram till att man drar på sig en utvisning som dock redas ut. Dödläget i målprotokollet spräcks till slut av Norbäck. En omställning och tre mot två läge där Mellberg från höger passar över till Norbäck som från nära hål kan trycka in pucken bakom Peters i modos mål till 0-1 efter 28:33. Lagen reder ut varsitt numerärt underläge innan periodpaus och skotten är 4-12.

Modo måste jaga ikapp i tredje perioden och man tar också tag i spelet och Larsson i Almtunas kasse får betydligt mer att göra här. Lagen drar på sig ett par utvisningar som dock blir resultatlösa. Modo hade ett skott i ribban under Almtunas sista utvisning. Spänningen står sig ända till 59:09 då kapten Berglund kan spika slutresultatet 0-2 i tom kasse eftersom Modo lyft Peters ur sitt mål i slutet för att ta en sista chans. Skotten i perioden är 12-8 och totalt 20-35.

Almtuna tar därmed sin första seger uppe i Fjällräven Center sedan 26 oktober 2016. Man gör det med en gedigen laginsats och när det som bäst behövdes så steg Larsson fram och höll sin och lagets första nolla för säsongen.

-En skön seger så klart. Jag tycker att vi gör en jättebra match och hanterar de utmaningar vi står inför på ett bra sätt.Jag tycker att vi framför allt i de två första perioderna kontrollerar matchen jättebra. Sedan när vi bara leder med ett mål så sätter dom ju lite tryck på oss i sista perioden men jag tycker att vi är starka där också.Jag känner inte att vi har något att be om ursäkt för utan jag tycker att vi vinner helt rättvist, säger Robert Kimy.

Och när dom väl fick några lägen så klev Larsson fram i målet.
_-Han gör en jättebra match i målet. Kul för han och skönt för laget att känna den tryggheten.