Tung förlust mot AIK
Publicerad: 2019-09-22
Historiskt har Almtuna haft svårt för AIK i Gränbyhallen. Idag startade man matchen riktigt bra men det ville sig inte denna gång heller på hemmaplan mot AIK som kunde vinna med uddamålet till slut.

Almtuna startar piggt och skapar stundtals bra tryck mot AIKs mål. 1-0 kommer också efter 05:15 när Belov får pucken framför mål och kan lägga in en backhand bakom Jönsson i AIKs mål. Almtuna skapar chans på chans. AIKs först avslut mot mål är en lätt lyftning som är plockpotatis för Eliasson efter 09:20. AIK kommer igen lite efter det och vid powerbreak är skotten 10-4. Båda lagen har sen sina chanser och kanske vassast för hemmalaget. Men det blir AIK som kan kvittera till 1-1 sedan efter 16: 04 genom Jacob Svennson. Det r också resultatet efter första perioden. Skotten är 13-9 men det känns väldigt missvisande och sett till spelat hade Almtuna kunnat haft ledningen med ett par mål.

I andra perioden kan Almtuna återta ledningen efter 23:56 genom Hasa som kan trycka in en retur till 2-1 sedan Almtuna tryckt på och haft bland annat ett skott i stolpen. AIK svarar dock direkt och kvitterar till 2-2 genom Karlberg i en spelvändning efter 24:40. Matchens första powerplay blir AIKs efter 26:13 men Almtuna reder ut det numerära underläget. AIK kan dock göra 2-3 efter 30:11 genom Wassenius. Almtuna får sedan chansen i powerplay efter 31:53 men AIK klarar ut det numerära underläget. Almtunas Mårtensson notras för ett bra läge och AIk har ett skott i målramen men det faller inga fler mål i perioden. Skotten är 10-8 och perioden är jämnare än den första.

I den tredje perioden försöker hemmalaget men gästerna spelar mycket på resultatet. Almtuna får en utvisning efter 47:20 men reder ut det. Ju längre period spelas så syns det att AIK är mer rädd om ledningen och inte går fram i onödan. 55:02 får AIK en utvisning men AIK försvarar sig bra och reder ut underläget. Almtuna tar ut Eliasson på slutet i ett sista försök att kvittera. När AIK har chansen att avgöra missar man från nära håll i snäv vinkel och samtidigt är man för många på isen så Almtuna får chansen i spel sex mot fyra. Men AIK håller undan och vinner matchen. Skotten är 12-4 och totalt 36-21.