Kristianstad kniper segern
Publicerad: 2022-01-19
Topplag sätter sina chanser medan lag i botten inte lyckas brukar man säga. Idag var Kristianstad effektiva och vinner med 5-2. Almtuna skapade fler chanser men får inte dit pucken - friläge för 3-3 men Dichow räddar och strax efter friläge för gästerna och där sitter 2-4 istället vilken nog avgör matchen ikväll.

Det är en inledning där lagen känner på varandra. Hemmalaget har en chans tidigt men Dischow är med på det. Kristianstad har sedan ett läge där man rundar mål men Andrén är också med. Gästerna drar på sig en utvisning 05:38 men man reder ut det underläget. Tiden rullar sedan på och det är hemmalaget som har mest av spelet. Vid powerbreak 10:47 är skotten 6-3.

Båda lagen skapar någon chans sedan men det är fortsatt mest puckinnehav för Almtuna medan Kristianstad jobbar bra defensivt. Tiden rullar på igen och det är ganska händelsefattigt fram till cirka 16 minuter då gästerna stressar fram ett läge där Andrén är med och avvärjer.

Almtuna skapar ett par lägen med knappt 18 minuter spelade men Dichow står emot i gästernas mål. Sedan har gästerna ett lurigt avslut mot Andrén och så vänder spelet och hemmalaget skapar läge igen. När det spelats xx drar Almtuna på sig en utvisning som följer med in i andra perioden. Skotten är 14-8.

Kristianstad inleder andra perioden med en man mer men kan inte utnyttja det. Men efter 21:30 sekunder efter att Almtuna är fulltaliga kan Skladnichenko göra 1-0 efter att snyggt dribblat bort försvarare och satt pucken högt bakom Andrén. Almtuna drar sedan på sig en ny utvisning 21:43 och här har Almtunas Liljendahl ett riktigt bra läge men han får inte in pucken bakom gästernas målvakt. Hemmalaget reder ut underläget relativt enkelt.

Målskytten hos gästerna har en ny dribblingsräd där han kommer in framför Andrén igen men kan inte få in pucken denna gång. 2-0 kommer efter 26:11 genom Grahn som får läget till vänster och sätter pucken högt bakom Andrén. Spelet som öppnade sig lite i slutet av första har fortsatt i samma anda här och spelet går lite fram och tillbaka. Gästerna drar på sig en utvisning efter 30:14 och samtidigt kommer powerbreake - skotten är 5-3.

Hemmalaget har ett bra tryck i överläget och även ett friläge men Dichow håller tätt. Almtuna trycker fortsatt på och 33:35 kan Klint slå in en retur framför mål till 1-2. Hemmalaget har bra momentum och trycker på. Gästerna drar då på sig en ny utvisning och när Almtuna trycker på drar man på sig en ny utvisning som det blåses sekunden före innan hemmalaget slår in pucken i mål.

Men det blir spel fem mot tre dryga minuten för Almtuna. Kristianstad reder ut båda utvisningarna dock. Efter 39:24 blir det en dubbelutvisning och spel fyra mot fyra men dom följer med in i tredje perioden. Skotten är 16-6.

Det är spel fyra mot fyra inledningsvis av tredje perioden men inga mål kommer där. 2-2 kommer dock efter 42:56 genom Asplund som skjuter utifrån med trafik framför Dichow. Almtuna drar på sig en utvisning 44:03 och då kommer 2-3 genom Olhaver efter skott från vänster som går in bakom Andrén. Gästerna har energi nu och skapar nytt läge strax efter.

Kristianstad drar sedan på sig en utvisning 45:55 men reder ut det underläget. Almtuna drar på sig en utvisning för sex man och samtidigt får gästerna en för abuse off official. Spel fyra mot fyra men inga mål här.

Hertzberg har friläge med drygt 9 minuter kvar räddning och även på returen. Sedan är det Kristianstad som har friläge och då kan Kontos sätta 2-4 efter 51:13. Tungt för hemmalaget. Vid powerbreak 52:38 är skotten 8-4.

Tiden rullar på och hemmalaget försöker jaga ikapp vilket öppnar för omställningar för gästerna. Almtuna tar timeout efter 17:28 och plockar ut Andrén ur målet för att spela sex mot fem. Kristianstads Krupic lyfter ut pucken efter tekningen och den går då stolpe in till 2-5 efter 57:24. Det blir också slutresultatet i matchen. Skotten är 12-7 i perioden och 42-21 totalt.