Inför AIK
Publicerad: 2021-10-05
Herr
Efter en smakstart på serien med tre raka segrar väntar hemmamatch mot AIK på onsdagen. AIK som startat serien med dubbelmöte mot HV71 och en match Mora lär ha tempot uppe och sugna på poängen så det blir en tuff uppgift.

AIKs serieinledning har varit tuff - dubbelmöte med nedflyttade HV71 och en match mot Mora. Det har gett en 5-1 seger mot Mora och två knappa förluster mot HV71 - 0-2 hemma och 2-3 på bortaplan. Med tanke på deras inledande motstånd så lär dem ha tempot uppe och blir en tuff uppgift att ta sig ann.

Almtuna och AIK möttes två gånger under försäsongen och det slutade med varsin 4-2 seger för lagen. Ser vi tillbaka på matcherna i Uppsala sedan säsongen 16/17 så är det en om än knapp övervikt för AIK. De tre senaste matcherna har dock slutat med Almtuna seger och poängfördelningen 8-1. Förra säsongens matcher i Upplands Bilforum Arena slutade 4-2 och 3-0 till Almtuna. Men som sagt så är det en knapp övervikt för gästerna sedan säsongen 16/17 när det gäller matcher i Uppsala och en tabellrad med Almtunas ögon ger: 11 4 1 0 0 6 27-27 (0) 14.

I AIKs trupp hittar vi Alexander Sahlin, Victor Aronsson och Erik Norin med ett förflutet i Almtuna.

Almtuna har fått en kanonstart på serien med tre raka segrar och ligger inför onsdagens matcher i topp på tabellen tillsammans med HV71 och BIK Karlskoga som också har tagit maximala 9 poäng. Att det trillat in segrar i de tre inledande matcherna utan att spelet egentligen har varit bra över 60 minuter någon gång är starkt. Effektiviteten har varit avgörande inledningsvis men det finns saker att jobba på för laget. Segrarna har kommit mot lag som tippats i nedre delen av tabellen och därför är det extra viktiga vinster då man bör vinna sådana matcher mot lag som man helst ser bakom sig i tabellen när allt ska summeras.

Almtuna har samtliga spelare tillgängliga för spel på onsdag. Inlånade Malmborg har lämnat för spel i Visby/Roma och istället har ett bekant ansikte anslutit i form av Jesper Eliasson som spelade hos oss säsongen 19/20. Laguppställningen presenteras som vanligt någon timme före matchstart på våra sociala media.

Ditt stöd behövs på läktaren mot AIK. Se till att köpa matchbiljett och kom för att heja fram våra killar i kampen om poäng.

Vi tog ett litet snack men Tony Mårtensson, Jesper Eliasson och Mattias Zackrisson under tisdagen
{!C}

Webbredaktionen Peter Tjern