Fösta torsken för J18
Publicerad: 2021-10-10
Junior
J18-laget fick vända hem från Nacka med en första förlust i bagaget idag. 6-4 till hemmalagets tog greppet redan i första perioden.

Första perioden börjar bråda vi tar ledningen i powerplay efter 09:44 genom Filip Ekberg. Men Nacka svarar med tre mål innom drygt två minuter i slutet av perioden. 16:56 kommer kvitteringen till 1-1 genom Filip Holst-Persson. Nacka tar sedan ledningen med 2-1 när Oliver Qvarforth sätter 2-1 efter 17:42. Pelle Ringström ser också till att lagen går till pausvila med 3-1 på tavlan då han sätter pucken bakom Viktor Tures efter 19:14. Skotten är 11-8.

Andrea perioden ger oss ett mål i vardera för lagen. 22:52 kan Emil Edberg öka på till 4-1 och i powerplay kan sedan Mai Crnkic reducera till 4-2. Skotten i perioden är 7-7.

Almtuna kryper närmare då Leo Krantz sätter 4-3 efter 45:06. Men Cesar Zetterman-Thymé kan sedan göra 5-3 efter 47:22. Almtuna reder ut en utvisning och efter 56:40 plockar man ut Tures ur målet i ett försök att komma närmare hemmalaget i målprotokollet. Men då kan Emil Edberg sätta 6-3 i tom bur efter 57:06. Gustav Meijer reducerar till 6-4 efter 57:59 men närmare än så kommer inte våra J18-killar ikväll. Därmed inkasserar man första förlusten i seriespelet. Skotten är 14-11 i perioden och totalt 32-26.

- Första förlusten svider alltid lite extra. Men över lag gör vi en bra match. Nacka är svåra att slå på bortaplan och tyvärr sätter de fler lägen än oss idag. Det är bara att gratulera Nacka och sedan ta med sig det vi gör bra idagoch fokusera på nästa match, säger André Kallenberg.