J20: Första förlusten
Publicerad: 2019-11-11
Junior
Så kom då säsongens första förlust för våra J20-killar. I den 12.e omgången fick man se sig besegrade av Tyresö/Hanviken på bortaplan med 3-2.

Den första perioden bjuder inte på några mål. Hemmalaget har ett tidigt numerärt överläge och på slutet kommer en dubbelutvisning. Skotten är 6-9.

I andra perioden drar Almtuna på sig en tidig utvisning och får spela 3-4 men reder ut det och ett numerärt underläge till. När Almtuna sedan får chansen att spela med en man mer så kan Tyresö/Hanviken göra 1-0 genom Linus Lindal efter 34.05. Almtuna drar på sig två utvisningar i tät följd och då kan Tyresö/Hanvikens Patric Colton sätta 2-0 i spel fem mot tre efter 35:18 och 3-0 med en man mer efter 36:07 genom Douglas Alex. Leon Larsson kan visserligen reducera till 3-1 efter 36:32 men uppförsbacken är tung efter denna period där skotten är 18-7.

I den tredje perioden drar Almtuna på sig tre utvisningar på 50 sekunder men reder ut underläget. När Almtunas Ludwig Vesterlund kan sätta 3-2 reduceringen efter 51:48 så tar hemmalaget timeout. Almtuna reder ut en utvisning till men kan inte komma närmare utan Tyresö/Hanviken blir det lag som bryter segerraden för Almtuna. Skotten är 12-8 och totalt 36-24.

-Som jag sa efter förra matchen så vill samtliga lag slå oss eftersom vi är obesegrade. När motståndarnas ända mål är att slå oss och vi åker runt och tror att vi är Sveriges bästa J20-lag ledde det till förlust ikväll, säger tränare Markus Eklund och fortsätter:
-Albin Åhrström i kassen gör en bra match men i övrigt så hoppas jag att vi tar bra lärdom av dagens insats.