J18-laget nollar Södertälje på bortaplan
Publicerad: 2020-01-06
J18-laget kom igen efter gårdagens förlust mot Djurgården då man idag besegrade Södertälje på bortaplan med hela 5-0.

Den första perioden bjöd inte på några mål eller utvisningar i protokollet. 0-0 i en period där skotten är 8-11 i Almtunas favör.

I andra perioden drar Almtuna på sig en tidig utvisning som man dock reder ut. Det blir sedan Olle Norberg som bryter dödläget i matchen med sitt 0-1 mål efter 28:47. Strax efter drar Södertälje på sig två utvisningar efter varandra och det blir spel fem mot tre i knappt en minut för Almtuna. Det tar man tillvara på då Rasmus Blomqvist kan utöka ledningen med sitt 0-2 mål efter 30:33. I slutsekunderna av perioden så blir det heta känslor efter en situation och lagen får varsitt matchstraff plus att Almtuna får en två minuters utvisning utöver det. Skotten är 4-18.

Almtuna reder ut underläget i inledningen och efter 44:59 tar man sedan en timeout. Det hjälper och 49:14 kan Rasmus Blomqvist göra sitt andra mål för dagen och det står 0-3 på tavlan. Hemmalaget drar på sig ett matchstraff ytterligare 50:52 och då kan Emil Olsson sätta 0-4 efter 51:08. Eftersom det är ett matchstraff så får Almtuna fortsätta med en man mer och när Södertälje drar på sig en utvisning till så blir det spel fem mot tre för Almtuna som då kan göra 0-5 genom Erik Andersson efter 53:56. Det blir också matchens slutresultat. Skotten är 12-11 och totalt 24-40.