J20: Straffseger på bortaplan
Publicerad: 2019-02-09
J20-laget åkte till Tyresö för bortamatch ikväll och kunde vända hem med en straffseger i bagaget.

Almtuna reder ut två utvisningar i första perioden och kan sedan genom Liam Blombergsson ta ledningen sent i perioden. 18:10 sätter han 0-1 bakom Elias Hallsten. Strax efter får Almtuna också chansen med en man mer men inget mer mål faller. Skotten är 5-12.

Hemmalaget reder ut den tid som följer med från första perioden med en man mindre. Men Almtuna ökar istället på sin ledning genom Leon Larsson efter 24:11 - 0-2 på tavlan. Men Tyresö Hanviken kommer igen och reducerar till 1-2 efter 28:35 genom Philip Stattin. Almtuna reder ut ett numerärt underläge och strax efter det får vi matchstraff för varsin spelare i de båda lagen efter ett slagsmål. Almtuna drar i slutet på matchstraffen på sig en utvisning som de reder ut och det är fortsatt 1-2. Skotten är 5-10.

Almtuna drar på sig en ny utvisning inledningsvis av tredje perioden som man reder ut. Tyresö Hanviken kvitterar dock till 2-2 genom Hannes Öberg efter 46:31. Hemmalaget drar på sig en utvisning som man reder ut innan perioden är över och det är oavgjort i full tid. Skotten är 3-16.

Inte heller övertiden på fem minuter kan skilja lagen åt och det får avgöras efter straffar. Skotten i övertiden är 0-3.

Hannes Öberg sätter sin straff för hemmalaget i ordinarie rundan och det gör även Martin Tyllander för gästerna och det är fortsatt oavgjort efter fem straffrundor. När utslagsomgångarna börjar så är det Martin Tyllander som kliver fram och sätter sin andra straff. När sedan Tyresö Haninges Hannes Öberg inte kan överlista Isak Johansson i Almtunas mål så tar gästerna hem segern. Skotten är 13-42 totalt.

Grattis till en straffseger Kalle. Ser man till statistiken så ser det ut som att ni dominerade matchen.zbr> -Tack, Det var total dominans spelmässigt men vi skapade inte så jättemycket ändå. Det kändes som att vi gick på halvfart. Det är ändå bra att grabbarna hittar ett sätt att vinna, säger tränare Kalle Björklund efter matchen.