Förlust mot AIK2 för Damerna
Publicerad: 2018-10-13
Dam

Almtunas damer förlorade gårdagens match mot AIK2. Gästerna fick en smakstart på andra perioden och gick från 0-0 till 0-3 på 1:48 och sedan kunde inte Almtuna komma tillbaka utan slutresultatet skrevs till 2-8.

Den första perioden slutade mållös. Lagen hade varsitt powerplay och gästerna vann skotten klart - 3-17 till deras favör.

- V
i var med väldigt bra i den första perioden, skapade bra tryck, stressade AIK och fick bra möjligheter i anfallszon men vi kom inte riktigt till med skott på deras mål, säger assiterande tränare Harri Mannström och fortsätter:
- Annars en bra period av oss men med chanser åt båda håll såklart. Vi fick mycket skott på våran kasse där Pao gjorde det väldigt bra i mål.

I den andra perioden fick så gästande AIK2 utdelning direkt. Wilhelmsson gånger tre slog till och det stod plötsligt 0-3 på tavlan. Agnes Wilhelmsson kunde sätta första pucken i mål redan efter 10 sekunder. Ethel Wilhelmsson gjorde 0-2 20:35 och Agnes Wilhelmsson satte sedan tredje pucken bakom Paulina Bergstrand efter 21:48. Almtuna tar sedan timeout och får också chansen i numerärt överläge lite senare. Men man lyckas inte få till en reducering utan gästernas Agnes Wilhelmsson kan istället göra 0-4 strax efter att hemmalaget blivit fulltaliga och därmed fullborda ett hattrick. Almtuna reder ut ett numerärt underläge minuterna senare. 38:39 kan Olivia Klaar ge Almtuna ett hopp då hon gör 1-4. Men bara 32 sekunder senare så ökar Julia Perjus på AIK2:s ledning. Psykologiskt tungt för Almtuna naturligtvis. Skotten i perioden är 13-14.

- Efter första periodpausen så var vi kvar inne i omklädningsrummet vid nedsläpp och AIK fick in tre snabba mål inom de första minuterna.
Vi tog timeout och efter det så började vi jobba oss tillbaka in i matchen, säger assisterande tränare Harri Mannström och fortsätter:
- AIK fick ett väldigt bra flyt i sitt spel och kunde spela mer avslappnat efter de tre första målen men våra tjejer fortsatte att jobba hårt och fick in ett mål i andra och vi utjämnade skotten i den perioden.

Almtuna reducerar direkt i inledningen av den tredje perioden. Det är Kirsten Waaler som 40:45 kan sätta 2-5. Närmare än så kommer dok inte Almtuna som försöker skapa kontakt i matchen samtidigt som AIK2 kan bevaka sin ledning och även öka på den genom Wilma Nilsson, Agnes Wilhelmsson - som har en stor afton med hela fyra mål och en assist - och Madeleine Al-Hamami som fastställer slutresultatet 2-8. Skotten i perioden är 7-26 och totalt 23-57.

- I den tredje perioden så fick vi jobba på och där hade vi det svårare att komma ut ur egen zon och vi hade ett lite för stort gap matchen igenom, men gjorde till slut en kasse. Sammanfattningsvis så blir våran miss i början av den andra perioden matchavgörande idag tycker jag, avslutar assisterande tränare Harri Mannström.