J20: Jumbon städades snabbt av
Publicerad: 2019-10-28
Toppen mot botten kunde inte sluta på något annat sätt - det blev en ny storseger när J20-laget städade av jumbon Åker/Strängnäs enkelt i Gränbyhallen ikväll. Gästerna som kom till spel med två femmor kunde inte mäta sig med Almtuna som vann med 15-1.

Almtuna rivstartar matchen med 1-0 redan efter 00:46 genom Willam Berntö och 2-0 efter 00:59 genom Carl Aronsson. Sedan drar lagen på sig några utvisningar som går i varandra men några mål kommer inte här. 3-0 kommer istället efter 06:13 genom Leon Larsson och sedan fyller William Berntö på med 4-0 efter 10:03. Hemmalaget reder sedan ut ett numerärt underläge. 17:05 så gör Carl Aronsson 5-0 för hemmalaget. Det blir även spel fyra mot fyra innan periodpaus men 5-0 står sig och skotten är 23-2.

Hemmalaget rullar på i andra perioden och 6-0 kommer efter Jack Karlsson efter 22:59 och tätt efter - 23:38 - kan Lucas Carlsson öka på till 7-0. Jacob Hedenström fyller sedan på med 8-0 efter 27:24 innan man drar på sig en utvisning och i den även en straff. Straffen kan dock Anton Danell rädda - starkt då han inte haft mycket att göra i matchen att kliva fram och försvara sitt mål.

30:40 kan sedan Marcus Borgfelt göra 9-0. Åker /Strängnäs reder sedan ut ett numerärt underläge men 34:46 ser Carl Aronsson till att det blir tvåsiffrigt med sitt 10-0. Emil Hedström gör 11-0 efter 34:59 och sedan får vi vänta till 37:08 innan 12-0 kommer genom Hugo Lindman_Gustafsson och Oscar Sarhus fyller på med 13-0 efter 37:27. Det är ställningen efter två perioder och skotten är 29-2.

I den tredje perioden hade skärpan försvunnit från Almtunas sida. Matchen var avgjord sedan länge och det syntes klart på hemmaspelarna som inte taggade till. Gästerna reder ut ett numerärt underläge i början av perioden och när klockan visar 47:03 så kan Arvid Stensjö göra 14-0. Strax efter får man en ny chans med en man mer utan att ta till vara på tillfället. Men strax efter att gästerna blivit fulltaliga så kan Leon Larsson sätta 15-0.

Gästerna får sedan chansen i powerplay utan att få till ett mål. Tröstmålet kommer dock med sekunder kvar - 59:37 kan Hannes Minholm slå in en retur till 15-1. Trist för Anton Danell - som för övrigt hade en assist i matchen också - att lagkompisarna inte var fokuserade nog på att hjälpa honom att få hålla nollan. Skotten är 16-4 och totalt 68-8.