Ny seger för J20
Publicerad: 2021-10-09
Våra J20-killar inkasserar sin femte raka seger när man slår Nyköping på hemmaplan med 4-3 idag.

Första perioden tickar på fram till 11:09 innan matchens första mål faller. Det är Andreas Westlund som ser till att Almtuna tar ledningen med sitt 1-0 mål bakom Petter Wahlström i gästande Nyköpings mål.

Jacob Lundberg kan sedan efter 13:07 öka på till 2-0 för hemmalaget. Det är också ställningen lagen har med sig in i pausvilan. Med dryga minuten kvar kom matchens första utvisning och den drar Nyköping på sig men inget mer mål kommer som sagt. Skotten är 15-5.

Almtuna får knappa minuten med en man mer på isen i inledningen av andra perioden utan att utnyttja det hela. 26:46 får Nyköping en straff men Tobias Herlog avvärjer Max Bures strafförsök.

Båda lagen har sedan spel i numerärt överläge. Först drar gästerna på sig en utvisning men det gör också hemmalaget halvvägs in i den. Ny utvisning för gästerna kommer 35:10 men man reder ut det underläget också. 3-0 kommer istället efter 38:39 genom Aron Peltonen. Nyköping svarar dock upp på det när Maten Grega sätter 3-1 efter 39:48 och det är ställningen efter två perioder. Skotten är 16-13.

Nyköping drar på sig en tidig utvisning i den tredje perioden och då kan Max Buredal ta revansch för sin straffmiss i mittenakten. Han kan nämligen reducera till 3-2 i det numerära underläget 40:40. När lagen sedan är lika många på banan så kan Nickas Gruvstål se till att Almtunas ledning utökas till 4-2 efter 44:54.

Vi får sedan se en dubbelutvisning och spel fyra mot fyra men inget mål faller där. Tiden tickar på och med 27 sekunder kvar tar Nyköping timeout och plockar ut målvakten för en sista anstormning sedan. Man kan också reducera till 4-3 genom Lucas Ljungström 59:58 vilket blir slutresultatet i matchen. Skotten är 13-6 och totalt 44-25.

- Ingen vidare prestation från vår sida. Första perioden är väl skaplig men sen kommer vi aldrig upp i den nivå vi kan igen. Vi får samla ihop oss, prata om ödmjukhet och gå vidare, säger Jimmy Anderström.