J18: Seger i Skellefteå
Publicerad: 2020-02-22
Våra J18-killar reste sig efter den tunga förlusten senast och inleder turnén i norr med att slå Skellefteå på bortaplan idag. 5-1 segern innebär att man fortsatt parkerar i serietopp - dock med fler spelade matcher.

I den första perioden kan Almtuna reda ut en utvisning och bara 12 sekunder senare - 17:34 - så gör man 0-1 genom Merker Kull. Carl Danielsson kan sedan sätta ett psykologiskt viktigt mål efter 19:34 och vi går till pausvila med 0-2. Skotten är 21-14.

I mittenperioden så kan Rasmus Hahnebeck öka på med sitt 0-3 mål efter 26:11. Hemmalagets Leo Bergström reducerar till 1-3 efter 38:36 och det är ställningen vi har med oss in i periodpaus. Skotten är 15-7.

Almtuna drar på sig en tidig utvisning i den tredje perioden men håller tätt bakåt. Lucas Torstensson kan istället göra 1-4 efter 46:48. Hemmalaget får en ny chans med en man mer men även här håller gästerna tätt bakåt. William Gustafson fastställer sedan slutresultatet till 1-5 efter 55:33. Skotten är 13-7 och totalt 49-28.

Vi uppdaterar med eventuella tränarkommentarer senare.