Seger i jämn match
Publicerad: 2020-10-23
Herr
Det blev seger med 4-2 efter mål i öppen kasse på slutet för Almtuna mot AIK ikväll. En jämn match där det bjuds på få riktigt heta chanser.

Almtuna chocköppnar med 1-0 redan efter 10 sekunder genom Södergran. Han tar in pucken i anfallszon på vänster sida och skjuter in pucken bakom Endre i AIKs mål. Det målet är hans första i Almtunas dress. Kanske det snabba målet satte tonen på matchen för det var en match i bra tempo. Hemmalaget reder ut ett numerärt underläge men AIK kan ändå kvittera till 1-1 lite senare. Det är Max Lundholm som sätter kvitteringen 09:09 från högersidan efter snyggt spel av gästerna. Fler mål kommer inte i den första perioden och skotten är 5-7.

I den andra perioden kan Felix Carenfelt sätta 2-1 efter 25:43. Han för upp pucken från egen zon och in i anfallszon till vänster och skjuter in pucken bakom Endre i AIKs mål. Det är också periodens enda mål då AIK inte kan utnyttja två powerplay och Almtuna ett. Det är riktigt få heta chanser i perioden och skotten var mycket få fram till powerbreak. Almtuna tar med sig en 2-1 ledning in i paus alltså och skotten är 7-7.

AIK får till en tidig kvittering till 2-2 genom Karlsson som på volley kan slå in en retur framför mål efter 43:16. När Almtuna får sitt andra numerära överläge i matchen så är det Liljendahl som ger hemmalaget ledningen då klockan visar 46:49. Han står framför mål och kan från vänster trycka dit en rutur från Endre i AIKs kasse. Det var även Liljendahls första mål för säsongen. 3-2 står sig sedan tills dess att AIK plockar ut målvakten Endre i ett sista försök att kvittera i matchen. Det är Wiå som från egen zon kan lyfta ner pucken i det övergivna målet efter 58:58. Skotten i perioden är 9-5 och totalt 21-19.

Vi får se en jämn match med bra fart och få riktigt heta chanser. Två lag som spelar ganska lika hockey och hemmalaget är dem som är lite lite bättre än gästerna ikväll.