En poäng mot Timrå
Publicerad: 2021-01-11
Det blev en tät match där lagen turades om att ha ledningen. På slutet var det gästerna som satt i förarsätet efter mål av Per Svensson - men Almtuna kunde i numerärt överläge på slutet kvittera till 3-3. I förlängningen hade Almtuna sedan ett riktigt bra läge där Norbäck dock inte kunde slå in returen och istället väder spelet och Timrå avgör. Surt - men det blev en poäng mot seriesuveränen i alla fall.

Almtuna startar bra och är dem som först kommer till bra läge och avslut på mål. Cirka 2 minuter spelat när Carenfelt kastar sig och det är inte långt bort att han får in en retur. Timrå drar på sig en utvisning efter 02:10 men reder ut underläget. Hemmalaget har startat klart bäst men när Timrå sedan kommer upp i ett lite längre anfall så kan Carlson sätta 0-1 efter 06:21 från vänster tekningscirkel - det är deras andra avslut på mål så långt.

Almtuna är sedan uppe och oroar framför Ohre i gästernas mål men han är vaken och spelet vänder för att Timrå ska oroa framför Hanses i hemmamålet. Almtuna kommer två mot en och efter att fre räddat så lyfter gästerna pucken över sarg så det blir powerplay för Almtuna 09:31. Ny utvisning på Timrå kommer 10:24 och Almtuna får chansen i spel fem mot tre. Det tar man tillvara på och 1-1 sitter 10:44 genom Harlestam från höger tekningcirkel efter fint spel av hemmalaget.

Fortsatt powerplay för Almtuna men inget mer mål kommer. Gästerna får sedan chansen i powerplay vid avblåsning 14:00 och då är det samtidigt powerbreak. Skotten är i Almtunas favör men online stämmer det inte med 8-1 troligen pga nått nätfel för den som sköter bortalagets skott.

Almtuna reder ut sitt underläge och Åsell är även framme i motattack under underläget. Hemmalaget drar på sig en ny utvisning för sex man på banan 16:48 men även denna reder man ut. Vi har sedan 1-1 i paus. Timrå drar på sig en utvisning i samband med periodslutet. Skotten är 9-4.

Hemmalaget börjar med powerplay i två minuter men Timrå reder ut det bra. Men efter 22:57 så kan Wiå sätta 2-1 sedan han erövrat ock och lagt på mål från höger sida med en backhand. Liten tavla av Ohre som tjuvar i tron att Wiå ska runda kassen.

Timrå kommer igen och skapar även de lägen. Almtuna drar på sig en utvisning 08:15. Gästerna skapar ett riktigt bra tryck och Hanses får kliva fram men 30:16 kan Lööke sätta 2-2 på retur från nära håll i samma stund som Almtuna blir fulltaliga. Vid powerbreak efter 30:55 är skotten 5-13 - många av skotten för Timrå i deras numerära överläge.

Gästerna har det mesta av spelet efter powerbreaket även om man inte kommer till så många avslut på mål. Harlestam försöker samma som Wiå tidigare med cirka 05:30 kvar men nu är Ohre kvar vid stolpen.

Med drygt 2 minuter kvar av perioden har Björkman ett mycket bra läge men Ohre är med. Nytt fint läge och avslut som Ohre får rädda med cirka 1 minut kvar av perioden. Almtuna kommer alltså upp lite i slutet men det är helt klart gästerna som varit hetast framför allt senare delen av perioden. Vi har 2-2 i paus och skotten är 8-14.

I tredje perioden inledning kommer båda lagen fram till ett par bra lägen innan Timrå 44:55 drar på sig en utvisning - gästerna reder dock ut underläget. Cirka 49 spelat och Timrå har ett bra läge i en spelvändning men Hanses är med. Efter xx drar Almtuna på sig en utvisning och samtidigt blir det powerbreak. Skotten är 7-9.

Almtuna reder ut underläget på ett bra sätt. Men 54:18 kan Per Svensson som kommer från bakom Almtunas mål snappa upp en passning och lyfter in en backhand till 2-3 högt bakom Hanses från nära håll.

Almtuna krigar sedan för att få till en kvittering - samtidigt som Timrå börjar spela på resultatet. 56:56 drar Timrå på sig en utvisning för för många spelare på banan. Almtuna tar här timeout. Med 2 minuter kvar tar Almtuna ut Hanses och strax efter 58:10 sitter 3-3 sedan Karlström skjutit från blå - möjligen kan det ha varit en styrning av Hägg där men den först nämnde bokförs för målet. Det blir förlängning som får avgöra då vi har 3-3 efter 60 minuters spel. Skotten är 10-13.

I förlängningsspelet och tre mot Tre har Almtuna ett jätteläge att avgöra efter cirka 1 minut men Norbäck får inte in returen på Karlströms skott. Istället blir det Timrås Olofsson som avgör efter 61.20 från nära håll. Timrå tar därmed med sig bonuspoängen hem via 3-4. Skoten är 1-1 och totalt 28-32.