Sen vändning av Vita Hästen
Publicerad: 2022-08-25
Det såg länge ut som att Almtuna skulle kunna vinna hemma mot Vita Hästen ikväll. Ledning med 1-0 i slutminuterna och en puck i ribbans underkant av Hertzberg - så nära var man ett avgörande. Men istället tar de många boxplay man drar på sig ut sin rätt och kvitteringen kommer strax efter friläget i powerplay. Sedan avgör tidigare Almtuna-spelaren Söderberg med sitt 2-1 mål för Vita Hästen som vinner matchen.

Första perioden:
Gästerna är dom som efter en trevande inledning kommer till de bästa lägena men Andrén är med på noterna. Matchens första powerplay får Almtuna spela men det är Vita Hästen som har de vassaste chanserna med en man mindre - inga mål kommer dock. Knappt halva perioden spelat så är det Almtuna som drar på sig en utvisning med knappa minuten kvar kommer en dubbelutvisning so kvittas - inget mål kommer i gästernas numerära överläge heller.

Ny chans i numerärt överläge för gästerna kommer men även denna gång fredar Almtuna sitt mål. Det blir Almtuna som tar ledningen i matchen då Hertzberg serverar Norbäck öppet mål - Hertzberg spelar pucken från vänstersidan över centrallinjen och Norbäck kan direktskjuta in 1-0 pucken då Ohre inte hinner över i sidoförflyttningen efter 16:19. Almtuna ligger sedan på och gästerna drar på sig en utvisning men det blir inga fler mål i perioden. Lagen går till pausvila med 1-0 på tavlan och officiellt är skotten är 6-9.

Andra perioden:
18:54 kvar av perioden Øby-Olsen backhand i stolpen - mycket nära mål. Vita Hästen får sedan chansen med en man mer men Almtuna försvarar sig bra där. Strax efter skapar Hertzberg - Norbäck ett bra läge men Ohre är med på noterna. Strax efter får Andrén visa att han också är med på noterna. Spelet växlar nu och man turas om att skapa lägen. 14:21 får Almtuna chansen i spel med en man mer men Vita Hästen håller tätt bakåt. Hemmalaget har fortsatt bra tryck i anfallszon efter utvisningen men inget mål kommer.

Drygt halva perioden spelad så får gästerna chansen med en man mer men inte heller här blir det mål. Lagen skapar sedan ett par fina chanser i var innan Vita Hästen får chansen med en man mer och strax efter kommer en ny utvisning för hemmalaget så gästerna får spela fem mot tre. Almtuna och Andrén rider dock ut stormen och perioden blir mållös. Skotten är officiellt 10-12.

Tredje perioden:
Tidig utvisning på Almtuna i tredje perioden men även här kan Almtuna och Andrén freda sitt mål. Hemmalaget har sedan en bra period där man ligger på i anfallszon innan gästerna kan vända spelet och avsluta mot Andrén som tar skottet enkelt. 14:44 kvar så får Almtuna chansen med en man mer men precis so tidigare i matchen så har lagen svårt att få utdelning i sina överlägen. 10:48 kvar så har Almtuna en styrning framför mål som är nära att smita in men går precis utanför.

Gästerna försöker sedan gå för en kvittering i den sista delen av perioden men hemmalaget försvarar på ett bra sätt och sticker upp i anfall när läge ges. Andrén har oftast bra sikt vid avsluten. 05:58 kvar så får Vita Hästen ett nytt powerplay men något mål kommer inte här heller. Strax efter får Hertzberg friläge och lyfter pucken med en backhand i ribbans underkant och ner i isen på rätt sida av mållinjen.

När sedan Vita Hästen får ett nytt powerplay så kommer 1-1 med 57:24 spelat genom Öhman som avslutar från höger tekningscirkel. Sedan kan Söderberg med ett skott från slottet sätta 1-2 med 57:56 spelat av perioden. Snöpligt för Almtuna som var så nära 2-0 innan kvitteringen.

Almtuna får chansen med en man mer med 01:03 kvar och plockar då ut Andrén för spel sex mot fyra. Men Vita Hästen reder ut det och vinner med uddamålet efter det sena avgörandet. Skotten är 5-18 i tredje perioden och 21-39 totalt.