J18 förlorar returen
Publicerad: 2022-03-19
J18 laget förlorar även returen på bortaplan mot Rögle idag. Det var dock först i tredje perioden som hemmalaget kunde avgöra matchen och gå från 4-3 till7-4 som blev slutresultatet.

Redan efter 33 sekunder öppnar Rögles Jonathan Larsson kvällens målskytte med sitt 1-0 mål. Erik Östling kan dock kvittera till 1-1 efter 02:26. När Almtuna drar på sig en utvisning så utnyttar hemmalaget det när Axel Smeds sätter 2-1 i överläget. William Falkenhäll ser dock till att det är kvitterat till 2-2 efter 14:20. Almtuna reder också ut en ny utvisning innan periodpausen kommer. Skotten är 17-7.

Det blir ett tidigt mål för hemmalaget i andra perioden också då Axel Hurtig sätter 3-2 efter 20:31. Almtuna får chansen med en man mer strax efter men kan inte utnyttja det läget. 3-3 kommer istället 25:28 genom Jesper Valente.

Almtuna får chansen två gånger till i numerärt överläge utan att få in pucken i mål. När Rögle sedan får chansen med en man mer så kan Natanael Lindholm sätta 4-3 efter 35:34. Det är vad lagen har med sig in i periodvilan. Skotten är 8-6.

Hemmalaget drar på sig en utvisning men istället för ett mål för Almtuna så kommer 5-3 genom Lars Petter Eckholm i numerärt underläge 43:51. Simon Zether kan 45:15 göra 6-3 när Rögle har powerplay.

Almtuna får sedan chansen med en man mer två gånger och 5=.53 kommer 6-4 genom Liam Pettersson. 53:33 kan sedan Axel Smeds fastställa slutresultatet 7-4. Skotten är 10-8 i perioden och totalt 35-21.

J18-laget är därmed utslaget ur SM-slutspelet och får titta framåt mot kommande säsong.

Vi uppdaterar med ev. tränarkommentar senare.